Der er i de kommende dage lidt ekstra fest og farver i den gamle teaterbygning. Esbjerg Street Food fejrer nemlig fødselsdag med aktiviteter for store og små.
Esbjerg Street Food med dets ni forskelligartede madboder, egen bar og flere hundrede siddepladser ude som inde, fejrer fra i dag og henover weekenden deres første fire år i nuværende form.
Direktør og indehaver Dan Lia Christensen har derfor ekstra travlt i disse dage.
– De første to år var ikke en sjov tid. Men det snakker vi ikke mere om nu, siger han med klar hentydning til de besværlige år med coronarestriktioner, der ramte hele restaurationsbranchen hårdt.
Kan du li' artiklen? Abonnér på vores nyhedsbrev!
– Men siden da er der heldigvis blevet noget at fejre. Vi oplever, at esbjergenserne virkeligt har taget vores koncept til sig, og er glade for, at vi er her, siger Dan Lia Christensen, imens han er i færd med at rense fadølsanlægget i SoHo-baren.
Netop SoHo Bar & Cocktails er et af stedets nyere koncepter, ligesom der også virkeligt er kommet mange forskelligartede events på programmet i det gamle teater imellem Kongensgade og Borgergade.
Forventer mange flere fødselsdage i fremtiden
Dan Lia Christensen oplever, at søgningen til Esbjerg Street Food er stigende, og derfor er han ikke i tvivl om, at der bliver fejret mange flere fødselsdage i årene, der kommer.
-Jeg har investeret mange penge og min tid i det her og forsøger i hele tiden at optimere stedet, for at gøre det mere og mere attraktivt at komme her – både som gæst, men også som indehaver af en madbod. Dem forsøger vi at skabe de bedst mulige rammer for, da deres succes er min succes, siger den karismatiske direktør.
Han ser også Esbjerg Street Food som vigtig en brik i kommunens ønske om at gøre Esbjerg til en mere attraktiv by at bo og leve i.
– Vi prøver at spille med på, at Esbjerg skal være en kultur- og oplevelsesby. Vi gør, hvad vi kan for at tage del i den udvikling, og følger spændt med i snakken om hele udviklingen og de planer, der er for midtbyen – ikke mindst i Borgergade, hvor vores gårdhave jo ligger ud til, fortæller han.
Masser af fødselsdagsaktiviteter
Både direktøren og de mange ansatte og stadeholdere i den store bygning glæder sig til at fejre fire års fødselsdag helt indtil på mandag, anden pinsedag.
I dag onsdag har Ældresagen været på besøg til langbordsmiddag, i morgen torsdag er der arrangeret quiz med Anders Bjerring, hvor præmierne i den særlige anledning vil være ekstra gode. Fredag er fejringen henlagt til SoHo-baren, hvor der er DJ på, inden der lørdag inviteres til den helt store fest med partybandet Sustain, hvor der også uddeles 400 gratis øl.
Søndag får Dan Lia Christensen næppe tid til at pleje eventuelle tømmermænd; han skal nemlig selv i aktion som DJ for børnene, når han træder op som DJ Street.
– Det glæder jeg mig til. Det har jeg gjort før med stor succes, smiler direktøren.
Mandag er der – som der jo bør være til en fødselsdag – lagkage! Se programmet i detaljer på Esbjerg Street Foods Facebook-side.