Den kommende måned er væggene i den populære modetøjsbutik udsmykkede af værker fra den lokale alt-mulig-kvinde Susy Grundahl.
Hun er nok bedst kendt for at være “hende fra Bønnespiren” – den populære helsekostbutik i Torvegade, der var pionerer indenfor området, men som hun afhændede i 2008.
Siden kom blandt andet Netspiren og en bog om kost. Men Susy Grundahl har dog alle dage haft en kreativ åre – og ikke mindst malet meget. Endda også før, hun i sin tid åbnede butik og blev selvstændig.
– Men på et tidspunkt fik jeg en krise, hvor jeg ikke kunne male. Jeg blev usikker på min egen kunnen og lysten forsvandt, fortæller Susy Grundahl, der fredag ferniserede “udstillingen” hos Marie Lahn.
Kan du li' artiklen? Abonnér på vores nyhedsbrev!
Alle malerierne er nye og indgår på den måde i samme “serie”. Der er da også en gennemgående tråd i motiverne, der ofte er kvinder i kjoler. Der er meget sort/hvid, men med en enkelt kantfarve, som drager beskueren ind i billedet. Meget effektfuldt.
Susy Grundahl er selv i dag, blandt meget andet, uddannet kunstterapeut, men der var en helt anden årsag til, at hun begyndte at male igen. Da hun var i gang med at lave sin bog om råkost, detox og forkælelse; “Retrokuren”, savnede hun flotte fotobaggrunde, og begyndte at lave dem selv.
Baggrundende kom sidenhen også til salg online, og blev populære blandt madbloggere, fotografer og forretningsdrivende over hele verden.
I dag har Susy en mangesidet forretning, hvor kodeordet er visuel kreativitet. Hun tager også produktfotos for virksomheder og underviser samtidigt i, hvordan forretningsdrivende selv bliver bedre til det.
Efter et par år ude i Europa i en van, har hun og manden Christian nu igen slået sig permanent ned i Esbjerg – nærmere betegnet på “Grundahlgård” i Andrup.
På ejendommen er der god plads til at udfolde sig kreativt med både atelier og studio. Og det er også her, Susy Grundahl byder indenfor næste gang, der skal ferniseres, lover hun.
Men foreløbigt er alle velkomne til at lægge vejen forbi Marie Lahn på hjørnet af Kirkegade og Kongensgade, hvis man vil se nærmere på Grundahls værker.