Reden i Esbjerg får del i den 850 millioner kroner store såkaldte SSA-reserve, som regeringen og en række andre partier har øremærket projekter til gavn for udsatte borgere.
For kort tid siden var Reden i Esbjerg lukningstruet, men nu er situationen en ganske anden for værestedet, der har adresse på Kongensgade 58 med adgang fra p-pladsen i Borgergade.
I alt seks millioner kroner fordelt over de næste fire år skal sikre ro på bagsmækken, fortæller folketingsmedlem Anders Kronborg (S), for hvem Reden er blevet lidt af en hjertesag.
– Vi profilerer ofte Esbjerg på vores havn, sport og kultur, men der er mange andre gode historier herfra, som er vigtige at fortælle, synes jeg. En af dem er, at Reden i Esbjerg gennem de seneste tre år har gjort en kæmpe forskel for nogle mennesker. Det skal både personalet og de frivillige have kæmpe ros for, og de fortjener at få arbejdsro og sikkerhed for, at de kan fortsætte det gode arbejde. Det kan de nu – i hvert fald for de næste fire år, siger Anders Kronborg, der selv har aflagt Reden besøg flere gange.
Blandt andet sammen med partifælle Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun sad som socialminister.
I Reden kan sexarbejdere få hjælp, rådgivning, sundhedstjek, mad og meget andet. Og behovet er større, end man måske umiddelbart skulle tro, ifølge Redens egne tal.
Til TV Syd har Reden Esbjerg i oktober 2023 oplyst, at der på det tidspunkt havde været omkring 70 unikke brugere af stedet – i alle aldre og fra begge køn. I alt blev der registreret cirka 800 besøg i 2023. Man vurderede i øvrigt dengang, at cirka 200 solgte seksuelle ydelser i området omkring Esbjerg.
Fakta: Reden Esbjerg blev etableret i 2021 som et projektsamarbejde mellem KFUK’s Sociale Arbejde og Esbjerg Kommune med projektmidler fra Socialstyrelsen. Det koster ca. 2,8 millioner kroner om året at drive stedet. Esbjerg Kommune bidrager med 500.000 kr. årligt.