Årets nytårsmenu kommer fra uventet kant

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Overvejer du at lade andre gøre det hårde arbejde med madlavningen, så du kan bruge tiden på dine gæster og på at feste? Så bør du læse denne artikel.

For mange er nytårsaften en festlig men travl dag, hvor forberedelserne kan tage meget tid. En færdiglavet nytårsmenu sparer tid i køkkenet og giver værterne mulighed for at fokusere på gæsterne og selve festen.

Det har i mange år været normen, at man var nødt til at tage på restaurant for at få en gourmetoplevelse, men under corona-årene fandt danskerne ud af, at man også kunne få mad og drikke ud over det sædvanlige hjemme i stuen.

En tendens, der er hængt ved, og hvor flere og flere byder sig til på markedet for take-away-gourmetmad nytårsaften. En af dem er den lokale SPAR i Skolegade, som tilbyder en overdådig fire-retters luksusmenu for landets nok bedste pris – 298 pr. kuvert v. minimum to kuverter.

Appetizer: Blinis med trøffelsalami og flødeost samt blinis med skaldyrssalat.

Forret: Jordskokkesuppe med bacon, fine croutoner, brød og smør.

Hovedret: Oksemørbrad med rødvinssauce, kartoffelgratin, grønne bønner med bacon og syltede rødløg.

Dessert: Hvid chokoladekage med yuzu og pistacienødder, serveret med skovbærcoulis og krokant crumble. Du kan bestille menuen online og afhente den i din lokale SPAR-butik den 31. december mellem kl. 9 og 14.

Der er et begrænset antal, så det anbefales at bestille i god tid.

SPAR i Skolegade har for nyligt fået ny butikschef, den lokalkendte vinmand Bo Aakjær. Derfor har SPAR naturligvis også sammensat og udplukket en vinmenu med fire flasker vin, nøje afstemt til retterne, for 240 kr.

Appetizer: Crémant de Loire, Brut.

Forret: Dark Horse, Chardonnay.

Hovedret: In Me Appassite, Puglia.

Dessert: Tendida sparkling rosé, Moscato.

Menuen kræver minimal tilberedning – blot opvarmning og anretning – hvilket gør det nemt for alle at servere en “gourmetoplevelse.”

Tilberedningsvejledningen får du naturligvis med, ligesom den også kan findes online. Man bestiller via SPARs hjemmeside – med eller uden vinmenu.

Så hvis du vil præsentere det ekstraordinære for dine nytårsgæster uden for megen besvær – så bør du overveje dette tilbud, der endda er så billigt, at det ikke kan betale sig at bøvle med maden selv.

Butikschef Bo Aakjær har gennem karrieren opbygget et stort netværk og viden i vinbranchen. Foto: Fjodor Pedersen.

Læs også:

Farvel til bøf - goddag til ben

Artiklerne i denne kategori er såkaldte advertorials og indeholder sponsorerede links eller reklamelinks, og kan være helt eller delvist skrevet af annoncøren.

Dagens top-3

Sønderisvej er nu omlagt, så den kører gennem nordsiden af rundkørslen. Foto: Johnny Tauman.
Trafiklys og tålmodighed: Arbejdet med ny rundkørsel i Sønderris trækker ud
Team Esbjergs Kathrine Heindahl delte ud af sine personlige erfaringer. Privatfoto.
Trænere blev klogere på menstruation: Esbjerg går forrest i vigtig debat
Verdens bedste Henny forsøger med et loop fra distancen
Bundholdet er vågnet – Team Esbjerg går ind til CL-opgør med respekt og selvtillid
Mette With Hagensen er formandskandidat til Regionsrådet for Socialdemokratiet, liste A. PR-foto.
Regionen skal afhjælpe mistrivsel blandt børn og unge nu
Børn træder ind i vikingernes verden på Museet Ribes Vikinger. I det nye oplevelsesunivers Riberødder kan man lege sig gennem livet i Danmarks ældste by. PR-foto: Museum Vest.
Millionstøtte til nyt vikingeunivers for børn i Ribe
Onlinespil. Genrefoto.
Sociale og fællesskabsdynamikker på live casino platforme
Seniorernes Biografklub kører snart på tredje år. Foto: Jacob Holm Krogsøe.
Mad, kærlighed og Michelin-drømme i Seniorernes Biografklub
I de seneste tre-fire år har nu 62-årige Poul Madsen været selvstændig. Foto: Sara Galbiati.
Poul Madsen styrer debatten - og du bydes på gratis valgflæsk!
Status efter ti spillerunder. Collage/Foto: Johnny Tauman.
Fire point på spil – nu skal Ribe-Esbjerg HH rejse sig
Michael Schøt, Jerne Kro. Foto: Presse/Jerne Kro.
Alle mand af huse: Gratis flæsk, valgdebat og sjov på Jerne Kro
forsoeg-morten-1200x800
Fanzone og håndboldfest med aktiviteter og madboder
Genrefoto, skolelev: Serhat Turan.
DI slår alarm: Esbjerg-eleverne halter fagligt – og det truer fremtidens arbejdskraft

Det sker i Esbjerg

Fodboldkamp på Blue Water Arena, 2023. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
EfB - AAB
PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk
_DSC2807
EfB - Kolding IF

Anbefalet

1990 (cirka): Kælder, Hotel Scandic, Henrik Flindt. Foto: Morten Knak.
Skudt i Esbjerg: 50 år på et bræt - en skateboardkrønike fra Esbjerg
20250926_184601
I spændingsfeltet mellem den hvide mand bag de hvide søjler og de unge, farverige kvinder
Henrik foran Club 34 i Istedgade i København for ti år siden. Privatfoto.
Altanfinter, Instagram-lækkerhed og Udkantsdanmark midt i København
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Politisk annonce
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!