Årets nytårsmenu kommer fra uventet kant

Overvejer du at lade andre gøre det hårde arbejde med madlavningen, så du kan bruge tiden på dine gæster og på at feste? Så bør du læse denne artikel.

For mange er nytårsaften en festlig men travl dag, hvor forberedelserne kan tage meget tid. En færdiglavet nytårsmenu sparer tid i køkkenet og giver værterne mulighed for at fokusere på gæsterne og selve festen.

Det har i mange år været normen, at man var nødt til at tage på restaurant for at få en gourmetoplevelse, men under corona-årene fandt danskerne ud af, at man også kunne få mad og drikke ud over det sædvanlige hjemme i stuen.

En tendens, der er hængt ved, og hvor flere og flere byder sig til på markedet for take-away-gourmetmad nytårsaften. En af dem er den lokale SPAR i Skolegade, som tilbyder en overdådig fire-retters luksusmenu for landets nok bedste pris – 298 pr. kuvert v. minimum to kuverter.

Appetizer: Blinis med trøffelsalami og flødeost samt blinis med skaldyrssalat.

Forret: Jordskokkesuppe med bacon, fine croutoner, brød og smør.

Hovedret: Oksemørbrad med rødvinssauce, kartoffelgratin, grønne bønner med bacon og syltede rødløg.

Dessert: Hvid chokoladekage med yuzu og pistacienødder, serveret med skovbærcoulis og krokant crumble. Du kan bestille menuen online og afhente den i din lokale SPAR-butik den 31. december mellem kl. 9 og 14.

Der er et begrænset antal, så det anbefales at bestille i god tid.

SPAR i Skolegade har for nyligt fået ny butikschef, den lokalkendte vinmand Bo Aakjær. Derfor har SPAR naturligvis også sammensat og udplukket en vinmenu med fire flasker vin, nøje afstemt til retterne, for 240 kr.

Appetizer: Crémant de Loire, Brut.

Forret: Dark Horse, Chardonnay.

Hovedret: In Me Appassite, Puglia.

Dessert: Tendida sparkling rosé, Moscato.

Menuen kræver minimal tilberedning – blot opvarmning og anretning – hvilket gør det nemt for alle at servere en “gourmetoplevelse.”

Tilberedningsvejledningen får du naturligvis med, ligesom den også kan findes online. Man bestiller via SPARs hjemmeside – med eller uden vinmenu.

Så hvis du vil præsentere det ekstraordinære for dine nytårsgæster uden for megen besvær – så bør du overveje dette tilbud, der endda er så billigt, at det ikke kan betale sig at bøvle med maden selv.

Butikschef Bo Aakjær har gennem karrieren opbygget et stort netværk og viden i vinbranchen. Foto: Fjodor Pedersen.

Artiklerne i denne kategori er såkaldte advertorials og indeholder sponsorerede links eller reklamelinks, og kan være helt eller delvist skrevet af annoncøren.

Dagens top-3

Carolyne Kaddu Rasmussen. Pressefoto.
Kvindedag med prisuddeling og en vild familiehistorie
Top-tre over udlån af romaner på Esbjerg Kommunes Biblioteker.
En bog skiller sig ud på bibliotekets top-ti
Kaja Kamp liggende på halgulvet, men det var Team Esbjerg, der var ovenpå i dagens kamp. Foto: Johnny Tauman.
Massakre da Team Esbjerg bankede Silkeborg-Voel
Kortfilm skildrer livet i Østerbyen. Foto: Bydelsprojekt3i1.
Hvem er de mennesker, der bor i Østerbyen? Det kaster kortfilm lys over
Michaela Møller, Team Esbjerg. Foto: Johnny Tauman.
Uventet friweekend giver ekstra energi
Lucky Cat. Kinesisk nytår på Hanzō. Pressefoto.
Her kan du fejre det kinesiske nytår midt i Esbjerg
Restaurant Sjelborg Strand, kendt som Rødhætte, med kig til Ho Bugt og Langli.
Ingen vil overtage Rødhætte - om fire dage er det slut
Hjerting Badehotel på Strandpromenaden.
Nyt mødested og ny restaurant: Hjerting Badehotel fornyer sig selv
havneudvidelse01
Investorer går ombord i Esbjerg Havns udvikling
Carter Johnson er ny mand i Esbjerg Energy. Foto: Maine Mariners.
29-årig canadier til Esbjerg Energy
Cheftræner Jesper Holm, Ribe-Esbjerg HH.
Ribe-Esbjerg henter stærk nordmand fra næste sæson
Kim Thøisen, lektor ved Erhvervsakademi SydVest. Foto: Henrik Boulund Meng Hansen
Kåret som årets underviser: Nu kan Kim vinde 500.000!

Det sker i Esbjerg

comedy_night
Comedy Night #10
Bootleg-Beatles-w2
The Bootleg Beatles
THE WADDEN SEA PRINTS 2
The Wadden Sea Prints – Udstilling på Myrthuegård

Anbefalet

Kellermensch i Musikhuset Esbjerg. Foto: Fjodor Pedersen.
Leder: Det klinger lidt hult, når mediemastodonten hylder kulturlivet
Mathias Karlskov, daglig leder i Collabo, skal på jobjagt, når butikken lukker den 31. januar. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny butikslukning gør Esbjerg mindre mangfoldig
Billede taget Nytårsaften 2002 fra Kollektivhuset. Foto: Henriette Brogaard.
Henrik List: Jeg savner nødraketterne over Vesterbyen ...
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerstof
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

GÅ ALDRIG GLIP AF NOGET!

Få vores GRATIS nyhedsbrev 3-4 gange om ugen ...

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.