Den nye konditor på hjørnet af Torvegade og Danmarksgade åbnede for knapt en måned siden. Velkomsten har været over al forventning, fortæller glad og arbejdsom bagermester.
Der har ikke været mange fridage den seneste måneds tid. Faktisk slet ingen, fortæller bagermester Claus Knudsen, 47.
Tværtimod har arbejdsdagene oftest heddet fra syv morgen til syv aften. Plus det løse. Og forinden gik to måneder med nedbrydning, opbygning og indretning af Konditorhjørnet, som ligger i det tidligere ”Fjord – en del af dit hjem” på Torvegade 26 – lige på hjørnet af Danmarksgade.
– Men det er jo det, der er sjovt, når man som mig er selvstændig. At arbejde hårdt for sin drøm og se tingene ske, siger en glad og selvtilfreds Claus Knudsen.
Han blev selvstændig som 29-årig, da han overtog Højvangs Bageri på Spangsbjerg Kirkevej, og for knapt ni år siden fulgte så afdelingen på Tarphagevej. Begge steder kan man få friskbagt brød og kager dagen lang. Det har også altid været muligt at købe de velkendte hjemmelavede chokolader baseret på Christine Jørgensens opskrifter. Og andre specialiteter såsom hjemmelavet marmelade.
– Men Konditorhjørnet er noget helt andet. Her har vi siddende gæster, som skal have en anden service og oplevelse, end i vores to bagerbutikker, hvor man traditionelt hurtigt kommer og går. Udvalget er selvsagt også noget mere omfangsrigt, fortæller den travle bagermester, og afslører at hjemmelavet, italiensk is i forskellige afskygninger snart kommer på programmet.
Ikke bare endnu en bager eller café
Selvom antallet af bagerbutikker gennem de seneste årtier er svundet kraftigt ind, går det nu pludseligt den anden vej igen, og der er umiddelbart opstået noget af en konkurrencesituation i midtbyen, hvor Guldægget på Torvet, Guldbageren i Nørregade og Brødboxen i Torvegade ligger inden for få hundrede meter. Men der er plads til alle, mener Claus Knudsen, hvis kone Pernille og deres to voksne børn også er beskæftiget på forskellig vis i den voksende virksomhed.
– Vi tror på, at esbjergenserne gerne vil betale lidt ekstra for det gode friskbagte håndværk. Det er den tendens, vi kan se, og som vi naturligvis billiger, siger Claus Knudsen, hvis nye butik kiler sig ind mellem det nye Cabinn-hotel og Hotel Britannia.
– Vi kommer med et nyt koncept med Konditorhjørnet. Vi er både café, konditori og bageri i ét. Vi får hjemmelavet is, man kan købe en øl eller en kop kaffe til kagen eller sandwichen, og så kan man tage et friskbagt franskbrød eller rugbrød med hjem. Hvis ikke vi havde troet på det her, så havde vi ikke investeret så mange penge og så mange kræfter i det.
Allerede i løbet af de første uger er der kommet mange tilbagevendende kunder i caféen, hvor der er omtrent 50 pladser indenfor og på sigt op imod 35 pladser udenfor. Der er et stort udvalg af brætspil og kortspil, man kan hygge sig med over kagen, kaffen, isen, øllen eller sandwichen. Eller skyren med hjemmelavet marmelade, som man kan få til morgencompleten akkompagneret af rundstykke og wienerbrød.