Tal fra Danmarks Statistik viser, at 8,8 procent af alle studenter fra Esbjerg ikke er kommet videre i uddannelsessystemet fem år efter, huen er kommet i hus. Og det er faktisk i den pæne ende i forhold til landsgennemsnittet.
Næsten hver tiende student fra Esbjerg er fem år efter studentereksamen enten ikke i gang – eller færdige med – at tage en form for uddannelse, der er erhvervskompetencegivende.
8,8 procent helt nøjagtigt, hvilket i nettotal svarer til 530 personer, der ved endt studentereksamen havde bopæl i Esbjerg Kommune.
Det viser en netop offentliggjort analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Analysen dækker over elever fra STX, HF, HTX og HHX inklusive studenter fra internationale skoler og studenterkurser.
Kan du li' artiklen? Abonnér på vores nyhedsbrev!
Bedre end de større byer
Esbjerg ligger faktisk til i den pæne ende, når man sammenligner med øvrige byer. I København er andelen fx 13,1 procent. Esbjerg klarer sig i analysen også bedre end kommuner som Aarhus, Aalborg, Odense, Vejle og Randers.
På landsplan er rekordmange studenter ufaglærte. I Sydjylland er det samlede antal på 9,4 procent.
– Vi ser flere og flere studenter, der ikke kommer videre i uddannelse, fem år efter de deres studentereksamen. Hele formålet med de gymnasiale uddannelser skrider, hvis de unge ikke tager en erhvervskompetencegivende uddannelse efterfølgende, udtaler Emilie Damm Klarskov, analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i forbindelse med offentliggørelsen af analysen.