Fredag den 14. marts 15-17 er der åbning med bobler og godbidder på huset, når Esbjergs højst beliggende bar slår dørene op med nyt koncept.
Fra dag ét har der været masser af mennesker og stemning på Bar 17, Danmarks første bornholmske skybar, som åbnede i SiloCPH i København for nylig.
Succesen betyder, at Bar 17 nu får en “tvilling”-bar i den BIG-tegnede “A Place To”-bygning i Esbjerg; så langt vestpå, man næsten komme – faktisk den stik modsatte retning af Bornholm, den ø, det hele drejer sig om …
Bar 66, som “tvilling”-baren hedder, åbner den 14. marts i BIG-bygningen, som foruden et hotel også huser Restaurant Plates. Bar 66 ligger 66 meter over gadeniveau og er den eneste skybar i Sydjylland.
Der er tilmed 360 grader udsigt så langt øjet rækker, så det er et oplagt sted at få overblik over regionens fantastiske natur og mange attraktioner – mens man nyder en cocktail eller en øl.
På Bar 66 mixer bartenderne gerne de klassiske cocktails, men hovedattraktionen er to særlige bornholmske hyldestcocktails, der bærer navnene “Jylkat” og “Marapytta”, som er bornholmsk for henholdsvis “pindsvin” og “mariehøne”. Disse cocktails er en hyldest til den særlige bornholmske dialekt, som Lars Svendsen – restauratøren bag Plates og Bar 66 – er vokset op med i sin barndom.

Der er også skruet op for den bornholmske stemning med masser af bornholmske flag, Krølle-Bølle, bøger og bornholmske udtryk, der pryder væggen.
Folkene bag Bar 17 og Bar 66 har stærke bornholmske og endda esbjergensiske rødder og de nu to bornholmske barer er en hyldest til Bornholm og bornholmerne, som i den grad har en særlig plads i Lars Svendsens hjerte. Han blev født på Bornholm, men tilbragte en stor del af sin barndom i Esbjerg, hvor han i dag bor med sin familie.
Den bornholmskfødte bartender Oliver Sommer, som til daglig huserer på Bar 17 i København, har udviklet de to hyldestcocktails, man kan nyde på Bar 66 i Esbjerg – og dem på Bar 17. Der indgår naturligvis bornholmske typer spiritus og ingredienser fra bornholmske producenter i begge hyldestcocktails; Bornholm Spirits, Falk Bornholm, Wild Distillery, Svaneke Bryghus, Høstet, Bornholms Mosteri. Man kan endda stille den lille sult med chips fra Lokale Rødder, som bornholmerne Magnus Laier Sonne og Christian Hansen står bag.
Senere ventes folkene bag Bar 66 at føje endnu en hyldest-cocktail til kortet.
Alle er velkomne til en fyraftens-cocktail og en godbid fra Bornholm fredag den 14. marts mellem klokken 15 og 17.
Åbningstider: mandag til lørdag fra kl. 17 til “luk”
Grådybet 73A, 17. etage, 6700 Esbjerg
Godt 35 pladser i og omkring baren med udsigt over Esbjerg og vadehavet.

Del eller print:
- Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
- Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn
- Click to share on X (Opens in new window) X
- Click to share on Threads (Opens in new window) Threads
- Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
- Click to print (Opens in new window) Print