Kinesisk nytår, også kendt som forårsfestivalen, er den vigtigste traditionelle fest i Kina og fejres også af mange asiatiske samfund verden over. På restaurant i Esbjerg, kan du også deltage i festlighederne.
Det kinesiske nytår følger den kinesiske månekalender og falder normalt mellem slutningen af januar og midten af februar.
Oprindeligt var det en tid til at ære guderne og forfædrene samt fejre starten på en ny landbrugssæson. Ifølge kinesisk mytologi skulle en frygtindgydende dæmon, kaldet Nian, drives væk ved hjælp af høje lyde og røde farver.
Fredag den 31. januar markeres det kinesiske nytår på Hanzō, hvor slangens år bydes velkommen med manér til en festlig aften. Her pyntes naturligvis også op i de klassiske kinesiske nytårsfarver, rød og guld.
Menuen byder på retter som friske forårsruller med rejer, thailandsk basilikum, sesam og sød chili, kinesisk stegt and og passionsfrugtsorbet med hvid chokolade og yuzu-marengs.
– Efter sidste års store opbakning er det en fornøjelse at invitere vores gæster til endnu en fejring af det kinesiske nytår på alle Hanzō-restauranterne på tværs af landet, siger Sofia Klint, der er restaurantchef på Hanzō i Skolegade i Esbjerg.
Peter Madsen, der er gastronomisk chef samme sted, fortæller om menuen:
– Vi har skabt en menu med pan-asiatiske smage, hvor fokus er på de klassiske kinesiske smage, og som byder på en intens smagsoplevelse. Sammen med vores pyntede restauranter, der eksploderer i farver og energi, garanteres en aften, hvor mad og stemning går op i en højere enhed.
Man kan allerede booke bord til denne unikke aften den 31. januar nu via Hanzōs hjemmeside.
Fakta: Kinesisk nytår i 2025 begynder den 29. januar og markerer starten på Slangens år, specifikt Træ-Slangen. I kinesisk astrologi symboliserer slangen visdom, intuition, elegance og mystik. Træ-elementet tilføjer energier som vækst, kreativitet og stabilitet. Kombinationen af disse påvirkninger varsler et år med personlig vækst, gennemtænkt planlægning og langsigtede mål.
