Smag er forskellig og mange danskere foretrækker muligvis pizzaer, som i virkeligheden ikke har meget med den originale ret at gøre. Men på det seneste er der sket en opblomstring af udbuddet for mere autentiske pizzaoplevelser i Esbjerg.
Her får du seks bud på, hvor du kan få en god og autentisk pizzaoplevelse i Esbjerg. Guiden er meget overfladisk, men skal mest af alt ses som inspiration, hvis du ikke ved, hvor du skal gå hen. Hvor du får Esbjergs bedste pizza, svarer vi ikke på, men her er i hvert fald seks rigtigt gode bud. Læs mere om forskellige pizzatyper og -traditioner i vores artikel HER.
La Scala med “pizzaprofessoren” Rino Lalicata i spidsen har efterhånden en del år på bagen i de kendte lokaler i Smedegade. Lalicata har dog nået en vis alder og er ved at trække sig fra restauranten, der dog fortsat er et rigtigt populært pizzeria og restaurant. Stilen er norditaliensk, og man er igen blevet tro mod forskrifterne i støvlelandet – på et tidspunkt kunne man få en pizza med pommes frites på, men den er taget af kortet igen (heldigvis!).
Piola Pizza ejes og drives af René Pedersen, der med interesse og kærlighed til maden for få år siden åbnede pizzeria i Esbjerg Storcenter. For ikke længe siden åbnedes også en bod i Esbjerg Street Food, så den enorme efterspørgsel bedre kan efterkommes. Piola skeler til det syditalienske, når de laver deres pizzaer med luftig bund, hvor en fermenteringsproces på 48 timer hjælper autenticiteten godt på vej.
Fråseri i Kongensgade 7 tyr til nogenlunde samme teknikker og stil, når de laver pizzaer, der også giver en ret tro napolitansk oplevelse. Restauranten åbnede forrige år, og er ligesom Piola blevet rost vidt og bredt. Udover pizzaen har Fråseri også specialiseret sig i diverse italienske desserter, som man ikke finder andre steder i byen.
Da Giorgio i det lille træskur på Hjertingvej har gennem nogle år lavet byens nok bedste pizzaer med navne efter italienske fodboldklubber. Manden fra Firenze, Leonessi Giorgio, er ligesom førnævnte Rino Lalicata blandt Esbjergs pizzapionérer. Giorgio drev blandt andet Ristorante Maremma i Kongensgade i en årrække, hvor Fråseri nu ligger. Pudsigt nok har Giorgio netop for nyligt solgt sin forretning på Hjertingvej til ejeren af Fråseri, Omar Lagrini.
Mammas Pizza i Kongensgade 9, faktisk i baggården ved siden af Fråseri, har i ni år budt gæster indenfor i deres hyggelige restaurant, hvor også drikkevarer såsom øl er importeret fra Italien. Mammas byder også på diverse pastaretter og er på pizzafronten inspireret af det norditalienske, hvor den sprøde bund og topping af forskellig karakter pryder menukortet.
Bella Casa er for nyligt flyttet over på den anden side af Strandbygade og har skabt et autentisk sted, hvor stemningen emmer af Italien. Menukortet er fortsat det samme og med en passion for mad og historie, der nu i anden generation går helt tilbage til 1998, ved de, hvordan esbjergenserne vil have en pizza med sprød bund eller en dejlig cremet pastaret.

Del eller print:
- Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
- Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn
- Click to share on X (Opens in new window) X
- Click to share on Threads (Opens in new window) Threads
- Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
- Click to print (Opens in new window) Print