Restaurant i Vesterbyen er lukket og under konkurs. Gastroredaktøren var ellers begejstret for stedets fremragende, autentiske og hjemmelavede falafler.
Syv år blev det til for Spyddet Le Grill i Strandbygade, hvor man i dag blev mødt af en låst dør og en besked, der ikke var til at tage fejl af: “Lukket” står der på et skilt med store typer.
Og noget tyder på, at det ikke blot er for weekenden, men permanent.
JydskeVestkysten skriver nemlig lørdag, at der på baggrund af et krav fra en kreditor indgivet til skifteretten i Esbjerg er udstedt et konkursdekret imod selskabet bag restauranten, Spydet ApS, som har været ejet af Bissan Zamzam, der i øvrigt er bosat i England.
Kurator Malene Buch Andersen, advokat og partner hos Penta Advokater, udtaler til dagbladet, at der arbejdes på at finde en ny lejer, der kan have interesse i at overtage aktiverne og drive restauranten videre i lokalerne, der er ejet af det lokale selskab Bezit ApS.

Autentisk sydlandsk køkken
I lokalerne i Strandbygade 29 har familien Zamzam gennem årene serveret ægte grillmad, blandt andet spyd – deraf navnet – med forskellige slags kød og grøntsager, som blev tilberedt på en stor kobbergrill.
Menukortet bestod af forskellige sydlandske indslag, hvor særligt det tyrkiske og mellemøstlige køkken har været inspirationskilden.
For nyligt opdagede EsbjergLiv.dk’s gastroredaktør Henrik List stedet, og han omtalte falaflerne i begejstrede vendinger:
– Falafeldöner lavet på den ægte MENAPT-måde: Kun med hjemmelavede falafler, tahini (sesam-‘smør’/sesam paste, red.), lidt rødløg, bredbladet persille, friske tomatskiver og en smule stærk, hjemmelavet chilisovs; Den bedste danske falafeldöner jeg nogensinde har fået vest for Istedgade, postulerede han.
Det fik vi andre desværre ikke lov til at nå at opleve, da døren i dag altså var stængt og restauranten åbenbart under konkursbehandling ved Skifteretten i Esbjerg.
