Seafood Festival giver danskerne mulighed for at udforske de fisk og skaldyr, der gemmer sig under bølgerne – dém har mange nemlig begrænset kendskab til. Det vil Seafood Festival være med til at lave om på.
Sommeren nærmer sig, og det samme gør festivalsæsonen. I år er der et helt nyt navn på listen over danske festivaler.
I løbet af ti dage går restaurationsbranchen sammen om at sætte fokus på den gastronomiske guldmine, som omgiver vores land. Og selvom Esbjerg jo traditionelt er en havneby, hvor der gennem tiderne er landet masser af seafood, så gælder det nok også for mange esbjergensere, at det ikke er dét, vi spiser mest af.
I Esbjerg er Plates stedet du skal hen, hvis du skal have en bid af festivalen så at sige. Den lokale restaurant med den markante beliggenhed på toppen af det højeste “kaktustårn” excellerer i forvejen i madoplevelser, man ikke får alle steder.
Fra kyst til kyst
Seafood Festival arrangeres af ‘Madbillet’, der også står bag Nordens største restaurantfestival ‘Dining Week’. Her har de erfaret, at danskerne generelt er meget interesserede i at udvide deres kulinariske repertoire og at en landsdækkende festival med fokus på fisk og skaldyr som denne er en perfekt anledning:
– Vi ved, at mange danskere er glade for at forkæle sig selv og få nye gastronomiske oplevelser. Men min opfattelse er, at vi er mange, der ikke i lige så høj grad spiser fisk og skaldyr derhjemme. Det er virkelig en skam, når vi er omgivet af hav, og der findes så mange forskellige fisk og skaldyr, som både smager vidunderligt og er enormt sunde, siger festivalansvarlig Nicoline Christensen.
Derfor håber Nicoline Christensen også, at danskerne vil tage godt imod den nye festival og tage del i folkefesten hos restauranter landet over, hvor Plates i Grådybet altså er den eneste lokale restaurant, der er med.
det foregår mellem 17. og 25. maj, og der er åbnet for bordbestillingerne.