Ny i Esbjerg: Et seriøst bud på byens bedste pizza

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Godtfolk Pizzabar slog fredag dørene op i Esbjerg. Her er gourmet, dedikation og gode råvarer nøgleordene hos manden bag.

De senere år har gourmetpizzaen gjort sit indtog rundt omkring i de danske storbyer. I Esbjerg er madscenen også blevet beriget med indtil flere gode bud på pizzeriaer, der gør lidt mere ud af tingene.

I virkeligheden er det måske forkert at bruge betegnelsen gourmet, for burde høj kvalitet, gode råvarer og dedikation ikke være en selvfølge?

Sådan er det i hvert fald hos Godtfolk Pizzabar, der fredag åbnede i Esbjerg på en lidt aparte beliggenhed et par kilometer fra centrum – på Baggesens Allé 154, der i mange herrens år husede Bodega Baggehuset og siden lavprisspisestedet Huset.

– Vi har en lignende beliggenhed i Varde, hvor vi også ligger ude i et beboelseskvarter uden for byen, og det har vi egentlig draget gode erfaringer med, fortæller indehaver Morten Askjær, der siden august har kigget på forskellige lokaliteter i Esbjerg.

Det er ikke engang et år siden, at Godtfolk Pizzabar åbnede i Varde, hvor kunderne er valfartet til – også helt fra Esbjerg. Over ti procent af stedets Facebook-følgere er faktisk fra Esbjerg.

Der har vist aldrig duftet så godt på adressen Baggesens Allé 154 som nu. Foto: Fjodor Pedersen.
Der har vist aldrig duftet så godt på adressen Baggesens Allé 154 som nu. Foto: Fjodor Pedersen.

– Derfor gav det god mening også at åbne en afdeling her, konstaterer Morten Askjær, 38, der er uddannet kok, og også arbejder freelance som konsulent i fødevareindustrien. I 2023 var han med til at åbne surdejsbageriet Bâtard Bakery i Vejers.

I år er også en afdeling af Godtfolk Pizzabar i Middelfart kommet til, inden turen nu kom til Esbjerg. Der er således godt med fart på, hvilket dog umiddelbart ikke er til at mærke på den 38-årige vestjyde, der naturligvis selv var til stede på premiereaftenen i det østlige Esbjerg.

Alt gik godt, selvom der var knald på særligt mellem klokken 17 og 18, og der var godt med spisende gæster i den autentisk indrettede restaurant, der er indrettet til cirka 50 siddende.

Menukortet er overskueligt. Her er hverken pasta eller andre retter, men udelukkende pizza. 12 forskellige, to dessertpizzaer og tre børneudgaver. Man kan tilføje ekstra toppings, men fælles er, at dejen laves af surdej, der hæver i hele 72 timer.

Der er 12 varianter på kortet hos Godtfolk Pizzabar. PR-foto.
Der er 12 varianter på kortet hos Godtfolk Pizzabar. PR-foto.

Fior de latte mozzarella fra Italien, smørstegte portobello-svampe, 24-måeders parmesan, trøfler og økologisk ravost er på ingredienslisten sammen med ægte, italienske kødvarer som serrano, pancetta, salsiccia og salami, afslører et kig på kortet.

– Vi ved godt, at der er mange pizzeriaer i byen, men vi vil gerne være lidt anderledes, siger Morten Askjær, der altid har været nysgerrig på at udvikle mad.

– Faktisk opstod idéen til Godtfolk Pizzabar hjemme ved middagsbordet, hvor pizza ofte var på menuen om søndagen, fortæller han.

Morten Askjærs to børn var vilde med den italienske livret. Så hvorfor ikke bruge det gode surdejsbrød fra bageriet i Vejers som bund til pizza?

At bruge surdej i pizzadej er ikke det mest almindelige, men det har vundet frem blandt de mere kvalitetsbevidste pizzasteder i Danmark. Surdejen giver en let syrlighed og en ekstra sprød skorpe – og fordi dejen hæver naturligt over flere døgn, bliver den både mere aromatisk og lettere at fordøje.

Og fordi brødet, skorpen, netop er så delikat og spiselig, kan man tilkøbe fem forskellige slags crust dip: Aioli, trøffel, chili, basilikum eller tomat-relish. Værsgo’ og dyp.

Kunderne kan vælge mellem at spise i restauranten på Baggesens Allé eller tage pizzaerne med hjem. Derudover tilbyder pizzabaren også en særlig løsning, hvor gæsterne selv bager pizzaerne færdige derhjemme, kaldet “heat at home”.

– Det var sådan, det hele startede i sin tid i bageriet i Vejers, hvor der for de fleste kunder var et stykke vej ud i sommerhuset, og hvor vi heller ikke havde åbent til aftensmadstid, husker Morten Askjær, der selv er bosat i Billund.

38-årige Morten Askjær blev udlært kok som ung. Foto: Fjodor Pedersen.
38-årige Morten Askjær blev udlært kok som ung. Foto: Fjodor Pedersen.

Godtfolk Pizzabar har åbent hver dag mellem 16.00 og 20.30. Der vil være cirka ti medarbejdere tilknyttet afdelingen i Esbjerg. Der er naturligvis mulighed for også at købe diverse drikkevarer, hvor også forskellige vine er på programmet. Læs mere på Godtfolk Pizzabars hjemmeside.

Læs også:

Farvel til bøf - goddag til ben

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

Rasmus Rasmussen (S), Dino Selimovic (K), Hans Erik Andersen (V) og Tobias Wittendorf (RV) stiller op til debat med Michael Schøtt på Jerne Kro. Pressefotos.
Alle mand af huse: Gratis flæsk, valgdebat og sjov på Jerne Kro
Den smukke belysning og rummets klang tiltrækker topmusikere. Foto: Johnny Tauman.
Sædden Kirkes helt specielle kirkerum tiltrækker kendte musikere
Den asfalterede vej slynger sig gennem området. Foto: Johnny Tauman.
Første storparcel reserveret i ny, seniorvenlig bydel
Mette With Hagensen er formandskandidat til Regionsrådet for Socialdemokratiet, liste A. PR-foto.
Regionen skal afhjælpe mistrivsel blandt børn og unge nu
Nicolas Kock er formand for Jazz Esbjerg, der er en af de tre foreninger bag festivalen. Foto: Fjodor Pedersen.
Esbjerg Jazz Festival rører på sig: Nu er datoerne sat
Seniorernes Biografklub kører snart på tredje år. Foto: Jacob Holm Krogsøe.
Mad, kærlighed og Michelin-drømme i Seniorernes Biografklub
Godtfolk Pizzabar baserer deres pizzaer på surdejsbund og autentiske råvarer. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny i Esbjerg: Et seriøst bud på byens bedste pizza
Anders Kronborg (S) vil tage ølsagen op med sine partifæller. Fotos: Skovgaard Studio/Red Star.
Folketingsmedlem vil komme lokale bryghuse til undsætning
EfB-fans. Arkivfoto: Nordbastionen.
Mo’s Aften på Blue Water Arena
Den hæderkronede feriekoloni på Landevejen i Sønderho får nyt liv som Natur- og lejrskolen Sønderho.
Børn vender tilbage til Esbjergkolonien på Fanø
Fairhuset åbner snart i Esbjerg. Pressefoto.
Nyt ungdomshus åbner i Esbjerg: Fairhuset vil give unge en fair chance
Fra de nye værelser i Kaktustårnet kan gæsterne se ud over byens skyline og havn. PR-foto.
A Place To Hotel har udvidet med 97 nye værelser

Det sker i Esbjerg

Fodboldkamp på Blue Water Arena, 2023. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
EfB - AAB
_DSC2807
EfB - Kolding IF
PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk

Anbefalet

1990 (cirka): Kælder, Hotel Scandic, Henrik Flindt. Foto: Morten Knak.
Skudt i Esbjerg: 50 år på et bræt - en skateboardkrønike fra Esbjerg
20250926_184601
I spændingsfeltet mellem den hvide mand bag de hvide søjler og de unge, farverige kvinder
Henrik foran Club 34 i Istedgade i København for ti år siden. Privatfoto.
Altanfinter, Instagram-lækkerhed og Udkantsdanmark midt i København
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Politisk annonce
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!