Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Marina Trafikbar er en af havnens små, men alligevel ’store’ institutioner, der netop har fået ny ejerkreds. Meget bliver ved det gode gamle, men der er også spændende nyheder i luften. EsbjergLiv.dk’s udsendte fik en smagsprøve på stedets hjemmelavede deller med stuvet hvidkål.

Efter seks års ejerskab vinkede Brian Steiness forleden farvel til Marina Trafikbar på Adgangsvejen og overlod nøglerne til Erik Knudsen, 62, og børnene Christina på 33 og Johannes, 38.

Christina Ena Knudsen har faktisk selv tidligere været ansat i den kendte grillbar – med restauranten På Lageret ude bagved – og det bliver hende, der kommer til at stå for den daglige drift. Hun er netop vendt hjem til Sydvestjylland efter at have boet og arbejdet i Skive i nogle år.

Storebror Johannes kommer til at spille en mere sekundær rolle, da han til dagligt arbejder som plastmager i Ribe, mens farmand Erik har nok at se til med samtidigt at drive cafeteriaet i Kongeåhallen i Gredstedbro.

Det er således en familie med erfaring fra branchen, der nu skal køre den klassiske ’havnekantine’ videre. De er allerede ved at sætte deres præg på stedet, f.eks. ved at opstille en rotisserie-specialovn med roterende spyd, som kan langtidsstege hele 28 grillkyllinger ad gangen. Den kommer i brug hver fredag fremover, hvor kyllingerne hele dagen serveres med pommes og hjemmelavet agurkesalat for bare 89 kroner.

Roterende kyllinger og genskær fra gaden. Ovnen er blevet prøvekørt og klar til fredag. Privatfoto: Erik Knudsen.

Til gengæld er Dagens Ret indtil videre taget af programmet – bortset fra om onsdagen, hvor Erik & Co. allerede har planlagt de næste ugers retter, som man kan se på deres Facebook-side.

– Det kan være, at Dagens Ret kommer tilbage, hvis efterspørgslen er der. Det ser vi på, fortæller den erfarne madmand.

Men kan de nye ejere lave mad?

Vores gastro-redaktør og ynder af dansk oldschool-mad, Henrik List, var netop noget melankolsk over, at der ikke længere dagligt serveres en varm ret her på et sted, som vi på redaktionen ellers tit har benyttet som hverdagskantine af samme årsag. Et hårdt slag oven på lukningen for nylig af vores mest elskede stamsted på havnen: Sydvesten.

Hjemmelavede frikadeller med stuvet hvidkål og kogte kartofler. Foto: Fjodor Pedersen.

Heldigvis blev List formildet, ja, nærmest varm om hjertet, da han erfarede, at der dog stadig er varm klassikermad på menuen på Trafikbaren hver onsdag – og at retten i dag var frikadeller med stuvet hvidkål, kartofler og en kvist broccoli.

”Det er, som det skal være,” brummede han tilfreds: ”Solidt og hjemmelavet, rigtig mad for havnens folk. Dellerne er perfekte, og der er bid i hvidkålen – hvad der jo skal være. Med liiidt mere salt og et knips revet muskatnød ville vi også være helt oppe at ringe med den stuvede kål!”

Læs også: Hos Jan – Hos Ingeborg

Stedet leverer fortsat mad ud af huset og tilbyder virksomhedsordninger. Lige såvel som restaurantlokalet På Lageret i Cort Adelers Gade stadigvæk er åbent for kunder, så man kan sidde ved et bord og spise med kniv og gaffel – i modsætning til ståpladserne i grillbaren ud mod Adgangsvejen, lige over for Blue Water Shipping.

Der har været godt ryk i stedets populære madpakker i de første dage under de nye ejere, og ellers er det meste heldigvis ved det gamle; med smørrebrød, grillmad og pølser.

Erik Knudsen “På Lageret”, som er afdelingen inde bag grillbaren, hvor man kan sidde og nyde sin mad med kniv og gaffel i autentiske omgivelser, som var du i din mormors dagligstue. Foto: Fjodor Pedersen.

– Vi vil også udvide åbningstiderne og f.eks. holde længere åbent om fredagen og på sigt også lørdag, hvor der hidtil har været helt lukket hernede, fortæller Erik Knudsen, alt imens tre sultne unge gutter i orange arbejdstøj er i gang med madpakker og sodavand på terrassen ud mod gaden.

Havnens folk har altid kendt Marina, men måske vil også flere almindelige borgere fra det omkringliggende kvarter, Vesterbyen, finde vej herned i de kommende måneder … ikke mindst nu, hvor Sydvesten er lukket?

Se også: Dagens Foto: Hip hop-tisseri forbudt

PS: På næste onsdag – den 11. september – byder Marina Trafikbar på karbonader med stuvede grøntsager, og dét glæder særligt én af os i hvert fald til!

Der er masser af ting på menuen – inklusiv en velassorteret smørrebrødsseddel:

Læs også:

Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist

List & Pedersen er EsbjergLiv.dks faste madaficionadoer.

Dagens top-3

Sunset Boulevard har to afdelinger i Esbjerg. Foto: PR.
Esbjergensisk fastfoodkæde er landets bedste
ATK på Tjæreborgvej har længe været ude af drift. Foto: Johnny Tauman.
Stærekasse blev smadret - nu er den snart i drift igen
Borgmester Jesper Frost Rasmussen foran DSB-tog.
Også Esbjergs borgmester går i rette med tograpport
Seniorfestival 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Esbjergs ældre viste vejen: Seniorfestival åbnede med kø ved døren og kamp mod fordomme
Militært materiel ruller ud af Esbjerg på tog. Foto: Johnny Tauman.
Militært materiel ruller ud fra Esbjerg: NATO-transporter samles i havneområdet
Esbjerg Festuge 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Restauratør: Flere bør bidrage til Esbjerg Festuge
McDonald's indfører gebyr på visse produkter imellem midnat og 06. Genrefoto.
McDonald's indfører gebyr på din natteburger
_DSC1096
Bar lukker efter kun otte måneder
Nye redningsbrætter kan redde liv ved vestkysten – også i Esbjerg. PR-foto.
Nye redningsbrætter kan redde liv ved vestkysten – også i Esbjerg
Malte Ebert, Esbjerg Festuge 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Esbjerg Festuge samlede over 35.000 gæster
Strandby Kirkevej 301A. Billedet er taget mandag aften den 30. juni. Foto: Fjodor Pedersen.
Lidt mere discount – meget mindre Esbjerg
UC Syd Campus Esbjerg. Foto:: PR.
Velfærdsuddannelser stormer frem i Esbjerg trods fald på landsplan

Det sker i Esbjerg

PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk
blue-water-arena
EFB - Lyngby Boldklub
499445819_1355655499940313_553967260758538814_n
Gundersen & Visti

Anbefalet

Den gamle rugbrødsfabrik i Morsøgade er et af de spots, som Henrik List fremhæver. Foto: Fjodor Pedersen.
Mit Esbjerg - forfatter Henrik List
_DSC3500
Østerbyen og Måde er fyldt med tidslommer
Boretårnet er qua sin beliggenhed på hjørnet af Gl. Vardevej og Fanøgade vel ikke en rigtig havneknejpe, men den er det i ånden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Henne om hjørnet - i Havnebyen
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!