Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Marina Trafikbar er en af havnens små, men alligevel ’store’ institutioner, der netop har fået ny ejerkreds. Meget bliver ved det gode gamle, men der er også spændende nyheder i luften. EsbjergLiv.dk’s udsendte fik en smagsprøve på stedets hjemmelavede deller med stuvet hvidkål.

Efter seks års ejerskab vinkede Brian Steiness forleden farvel til Marina Trafikbar på Adgangsvejen og overlod nøglerne til Erik Knudsen, 62, og børnene Christina på 33 og Johannes, 38.

Christina Ena Knudsen har faktisk selv tidligere været ansat i den kendte grillbar – med restauranten På Lageret ude bagved – og det bliver hende, der kommer til at stå for den daglige drift. Hun er netop vendt hjem til Sydvestjylland efter at have boet og arbejdet i Skive i nogle år.

Storebror Johannes kommer til at spille en mere sekundær rolle, da han til dagligt arbejder som plastmager i Ribe, mens farmand Erik har nok at se til med samtidigt at drive cafeteriaet i Kongeåhallen i Gredstedbro.

Det er således en familie med erfaring fra branchen, der nu skal køre den klassiske ’havnekantine’ videre. De er allerede ved at sætte deres præg på stedet, f.eks. ved at opstille en rotisserie-specialovn med roterende spyd, som kan langtidsstege hele 28 grillkyllinger ad gangen. Den kommer i brug hver fredag fremover, hvor kyllingerne hele dagen serveres med pommes og hjemmelavet agurkesalat for bare 89 kroner.

Roterende kyllinger og genskær fra gaden. Ovnen er blevet prøvekørt og klar til fredag. Privatfoto: Erik Knudsen.

Til gengæld er Dagens Ret indtil videre taget af programmet – bortset fra om onsdagen, hvor Erik & Co. allerede har planlagt de næste ugers retter, som man kan se på deres Facebook-side.

– Det kan være, at Dagens Ret kommer tilbage, hvis efterspørgslen er der. Det ser vi på, fortæller den erfarne madmand.

Men kan de nye ejere lave mad?

Vores gastro-redaktør og ynder af dansk oldschool-mad, Henrik List, var netop noget melankolsk over, at der ikke længere dagligt serveres en varm ret her på et sted, som vi på redaktionen ellers tit har benyttet som hverdagskantine af samme årsag. Et hårdt slag oven på lukningen for nylig af vores mest elskede stamsted på havnen: Sydvesten.

Hjemmelavede frikadeller med stuvet hvidkål og kogte kartofler. Foto: Fjodor Pedersen.

Heldigvis blev List formildet, ja, nærmest varm om hjertet, da han erfarede, at der dog stadig er varm klassikermad på menuen på Trafikbaren hver onsdag – og at retten i dag var frikadeller med stuvet hvidkål, kartofler og en kvist broccoli.

”Det er, som det skal være,” brummede han tilfreds: ”Solidt og hjemmelavet, rigtig mad for havnens folk. Dellerne er perfekte, og der er bid i hvidkålen – hvad der jo skal være. Med liiidt mere salt og et knips revet muskatnød ville vi også være helt oppe at ringe med den stuvede kål!”

Læs også: Hos Jan – Hos Ingeborg

Stedet leverer fortsat mad ud af huset og tilbyder virksomhedsordninger. Lige såvel som restaurantlokalet På Lageret i Cort Adelers Gade stadigvæk er åbent for kunder, så man kan sidde ved et bord og spise med kniv og gaffel – i modsætning til ståpladserne i grillbaren ud mod Adgangsvejen, lige over for Blue Water Shipping.

Der har været godt ryk i stedets populære madpakker i de første dage under de nye ejere, og ellers er det meste heldigvis ved det gamle; med smørrebrød, grillmad og pølser.

Erik Knudsen “På Lageret”, som er afdelingen inde bag grillbaren, hvor man kan sidde og nyde sin mad med kniv og gaffel i autentiske omgivelser, som var du i din mormors dagligstue. Foto: Fjodor Pedersen.

– Vi vil også udvide åbningstiderne og f.eks. holde længere åbent om fredagen og på sigt også lørdag, hvor der hidtil har været helt lukket hernede, fortæller Erik Knudsen, alt imens tre sultne unge gutter i orange arbejdstøj er i gang med madpakker og sodavand på terrassen ud mod gaden.

Havnens folk har altid kendt Marina, men måske vil også flere almindelige borgere fra det omkringliggende kvarter, Vesterbyen, finde vej herned i de kommende måneder … ikke mindst nu, hvor Sydvesten er lukket?

Se også: Dagens Foto: Hip hop-tisseri forbudt

PS: På næste onsdag – den 11. september – byder Marina Trafikbar på karbonader med stuvede grøntsager, og dét glæder særligt én af os i hvert fald til!

Der er masser af ting på menuen – inklusiv en velassorteret smørrebrødsseddel:

Læs også:

Fra hestevognens tid til grøn omstilling: Esbjerg Taxa fylder 110 år

List & Pedersen er EsbjergLiv.dks faste madaficionadoer.

Dagens top-3

Byparken er klar til officiel indvielse. Pressefoto.
Ny scene og poetisk kunstrute indvies i Esbjerg Bypark
Mark Mikkelsen åbnede den første afdeling af Guldægget for næsten 11 år siden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Guldægget flytter fra Torvet til ny adresse i hjertet af Esbjerg
Claudio Wolff Suez melder sig ud af Kellermensch efter 19 år. Foto: Peter Langwithz Smith.
Bombe: Slut med Kellermensch - forlader bandet
Torvet i Esbjerg. Arkivfoto: Torben Meyer.
Sommerliv i Esbjerg City: Oplev events, musik og markedsstemning hele juli
Fantasyfestival breder sig i år over tre dage. Pressefoto.
Fantasyfestivalen vokser: Tre dage med magi, mørke og mytiske væsner i Esbjerg
Thorbjørn Birkelund, hotelchef på Ansgar, endte med at måtte klippe snoren selv. Foto: Fjodor Pedersen.
Hotel er blevet dobbelt så stort
Etiketten på Spiritusklubbens Havnegin er designet af Kasper Wetendorf Færgemann. PR-foto.
Nyhed fra havnen: Spiritusklubben lancerer Esbjergs egen gin
Thali betyder bakke eller bræt. Deraf navnet på den indiske tapasmenu. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny frokostfavorit i midtbyen til under en hund
Fredag var en festdag på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Pressefoto.
Rektor: - I samler os og kitter os sammen
Trommeslager Poul Bjelke Laursen. Foto: Peter Langwithz Smith.
Et stykke Esbjerg-historie med titlen Rock'n'Roll, Hofdogs & Congobajere
Luftfoto over Esbjerg, 2021. Pressefoto.
Esbjerg Kommune skærer i CO2-udledningen – men der er stadig lang vej igen
Kristian Leth. Foto: Nina Mouritzen.
Ny Ånd: Vidensfestival om tro, dannelse og det spirituelle på Fanø

Det sker i Esbjerg

Ënge hænger ikke på træerne_foto_pressemeddelelse
Enge hænger ikke på træerne af Anne C. 
PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk
Inge Ellegaard: Billeddomino, Esbjerg Kunstmuseum, fernisering 21. marts 2025. Foto: Fjodor Pedersen.
Inge Ellegaard: Billeddomino

Anbefalet

Den gamle rugbrødsfabrik i Morsøgade er et af de spots, som Henrik List fremhæver. Foto: Fjodor Pedersen.
Mit Esbjerg - forfatter Henrik List
_DSC3500
Østerbyen og Måde er fyldt med tidslommer
Boretårnet er qua sin beliggenhed på hjørnet af Gl. Vardevej og Fanøgade vel ikke en rigtig havneknejpe, men den er det i ånden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Henne om hjørnet - i Havnebyen
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!