Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen

Marina Trafikbar er en af havnens små, men alligevel ’store’ institutioner, der netop har fået ny ejerkreds. Meget bliver ved det gode gamle, men der er også spændende nyheder i luften. EsbjergLiv.dk’s udsendte fik en smagsprøve på stedets hjemmelavede deller med stuvet hvidkål.

Efter seks års ejerskab vinkede Brian Steiness forleden farvel til Marina Trafikbar på Adgangsvejen og overlod nøglerne til Erik Knudsen, 62, og børnene Christina på 33 og Johannes, 38.

Christina Ena Knudsen har faktisk selv tidligere været ansat i den kendte grillbar – med restauranten På Lageret ude bagved – og det bliver hende, der kommer til at stå for den daglige drift. Hun er netop vendt hjem til Sydvestjylland efter at have boet og arbejdet i Skive i nogle år.

Storebror Johannes kommer til at spille en mere sekundær rolle, da han til dagligt arbejder som plastmager i Ribe, mens farmand Erik har nok at se til med samtidigt at drive cafeteriaet i Kongeåhallen i Gredstedbro.

Det er således en familie med erfaring fra branchen, der nu skal køre den klassiske ’havnekantine’ videre. De er allerede ved at sætte deres præg på stedet, f.eks. ved at opstille en rotisserie-specialovn med roterende spyd, som kan langtidsstege hele 28 grillkyllinger ad gangen. Den kommer i brug hver fredag fremover, hvor kyllingerne hele dagen serveres med pommes og hjemmelavet agurkesalat for bare 89 kroner.

Roterende kyllinger og genskær fra gaden. Ovnen er blevet prøvekørt og klar til fredag. Privatfoto: Erik Knudsen.

Til gengæld er Dagens Ret indtil videre taget af programmet – bortset fra om onsdagen, hvor Erik & Co. allerede har planlagt de næste ugers retter, som man kan se på deres Facebook-side.

– Det kan være, at Dagens Ret kommer tilbage, hvis efterspørgslen er der. Det ser vi på, fortæller den erfarne madmand.

Men kan de nye ejere lave mad?

Vores gastro-redaktør og ynder af dansk oldschool-mad, Henrik List, var netop noget melankolsk over, at der ikke længere dagligt serveres en varm ret her på et sted, som vi på redaktionen ellers tit har benyttet som hverdagskantine af samme årsag. Et hårdt slag oven på lukningen for nylig af vores mest elskede stamsted på havnen: Sydvesten.

Hjemmelavede frikadeller med stuvet hvidkål og kogte kartofler. Foto: Fjodor Pedersen.

Heldigvis blev List formildet, ja, nærmest varm om hjertet, da han erfarede, at der dog stadig er varm klassikermad på menuen på Trafikbaren hver onsdag – og at retten i dag var frikadeller med stuvet hvidkål, kartofler og en kvist broccoli.

Esbjerg Kunstmuseum

”Det er, som det skal være,” brummede han tilfreds: ”Solidt og hjemmelavet, rigtig mad for havnens folk. Dellerne er perfekte, og der er bid i hvidkålen – hvad der jo skal være. Med liiidt mere salt og et knips revet muskatnød ville vi også være helt oppe at ringe med den stuvede kål!”

Læs også: Hos Jan – Hos Ingeborg

Stedet leverer fortsat mad ud af huset og tilbyder virksomhedsordninger. Lige såvel som restaurantlokalet På Lageret i Cort Adelers Gade stadigvæk er åbent for kunder, så man kan sidde ved et bord og spise med kniv og gaffel – i modsætning til ståpladserne i grillbaren ud mod Adgangsvejen, lige over for Blue Water Shipping.

Der har været godt ryk i stedets populære madpakker i de første dage under de nye ejere, og ellers er det meste heldigvis ved det gamle; med smørrebrød, grillmad og pølser.

Myrthue nyt forårsprogram
Erik Knudsen “På Lageret”, som er afdelingen inde bag grillbaren, hvor man kan sidde og nyde sin mad med kniv og gaffel i autentiske omgivelser, som var du i din mormors dagligstue. Foto: Fjodor Pedersen.

– Vi vil også udvide åbningstiderne og f.eks. holde længere åbent om fredagen og på sigt også lørdag, hvor der hidtil har været helt lukket hernede, fortæller Erik Knudsen, alt imens tre sultne unge gutter i orange arbejdstøj er i gang med madpakker og sodavand på terrassen ud mod gaden.

Havnens folk har altid kendt Marina, men måske vil også flere almindelige borgere fra det omkringliggende kvarter, Vesterbyen, finde vej herned i de kommende måneder … ikke mindst nu, hvor Sydvesten er lukket?

Se også: Dagens Foto: Hip hop-tisseri forbudt

PS: På næste onsdag – den 11. september – byder Marina Trafikbar på karbonader med stuvede grøntsager, og dét glæder særligt én af os i hvert fald til!

Der er masser af ting på menuen – inklusiv en velassorteret smørrebrødsseddel:

Vinbaren mobil annonce

List & Pedersen er EsbjergLiv.dks faste madaficionadoer.

Dagens top-3

Nellie Dahl arbejder som selvstændig sundhedskonsulent. Privatfoto.
Måske er det dig: Nellie kan ikke glemme mand, hun så til foredrag
Skrænten i Esbjerg. Foto. Google Maps.
Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Esbjerg
Stemmerne varmes op i bussen. Foto: Fjodor Pedersen.
Fællesskab, følelser, fornøjelse, forbitrelse. Og fodbold
Prismodtagerne i Andelskassens aktionærkreds Syd- og Vestjylland. Claus Brinch Danielsen nummer fire fra højre. Tre repræsentanter fra SGI længst til højre. Pressefoto.
Lokal ildsjæl og ledere i SGI blandt prismodtagere
Fra venstre: Marianne Kolenda Kruse, formand for bestyrelsen i Henning G. Kruses Fond, Jens Ringsmose, rektor, og Lars Kruse, investor og iværksætter. Foto: Christer Holte.
Kruses millionvilla doneres til universitet kvit og frit
Esbjerg Pilsner og Esbjerg Klassiker - på flaske og fad. Foto: Philip Skovgaard, 10fingers.dk
Priser regner ned over lokale bryghuse
Ledig sæson-bod i Esbjerg Street Food. PR-foto.
Nu kan du få din egen bod i Esbjerg Street Food
Mie og Mette Hyttel og Kasper Elmholdt, Hjerting Badehotel. Pressefoto.
Klar til genåbning med åbent køkken og hjerterum
Hacking Hate er en af de film, der vises i Esbjerg. PR-foto.
Så er det lige oppe over med Esbjerg:DOX
Armbåndspåsætning er en af funktionerne som frivillig på Fantasy Festival. Foto: Esbjerg Kommune.
Bliv en del af succesen: Fantasy Festival søger frivillige
Live Deila fra Team Esbjerg spillede for meget på tværs. Foto: Johnny Tauman.
Stærk begyndelse på foråret med sejr over oprykkere
Henning Andersen tog initiativ til indsamlingen. Foto og collage: Fjodor Pedersen.
EfB-fans sætter pris på rivalers hjælp og giver en omgang

Det sker i Esbjerg

Night-of-famous-musical_w2
Night of Famous Musicals
Hacking Hate er en af de film, der vises i Esbjerg. PR-foto.
Esbjerg:Dox: Hacking Hate
Ënge hænger ikke på træerne_foto_pressemeddelelse
Enge hænger ikke på træerne af Anne C. 
Myrthue nyt forårsprogram

Anbefalet

80-årige Ruth Mortensen havde 50 års jubilæum i Favorittens Smørrebrød sidste år. Heraf de 48 som ejer. Foto. Fjodor Pedersen.
Favorittens Smørrebrød – en Esbjerg-institution 
Kellermensch i Musikhuset Esbjerg. Foto: Fjodor Pedersen.
Leder: Det klinger lidt hult, når mediemastodonten hylder kulturlivet
Mathias Karlskov, daglig leder i Collabo, skal på jobjagt, når butikken lukker den 31. januar. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny butikslukning gør Esbjerg mindre mangfoldig
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerstof
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

GÅ ALDRIG GLIP AF NOGET!

Få vores GRATIS nyhedsbrev 3-4 gange om ugen ...

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.