Det er stadigvæk kinesisk, men umiddelbart virker det mere autentisk. Buns & Noodles slog i dag dørene op i Kongensgade 34 i det tidligere Hong Kong Restaurant lige ved siden af Esbjerg Street Food.
De åbner egentligt først sådan helt officielt på mandag den 8. juli. Men allerede i dag klokken 10.30 slog kinesiske Feng Pan, 51, dørene op til prøveåbning, hvilket der også vil være de følgende dage.
“Prøveåbning” betyder, at restauranten endnu ikke kører med fuldt menukort, men med udvalgte dele af repertoiret for at komme stille og roligt i gang, fortalte personalet, da EsbjergLiv.dk i dag var forbi.
Gennem de seneste par måneder er der sket en større ombygning af restaurationslokalet og køkkenet på stedet, som tidligere var kendt for at være blandt de første til at servere kinakasser – china boxes – i Esbjerg.
Den slags er der ikke noget af længere. Til gengæld kan man gå ombord i et udvalg af autentiske kinesiske retter fra morgen til aften. Og der er også rig mulighed for at købe takeaway.
Der er – som navnet antyder – naturligvis nudelretter på kortet og selvfølgeligt håndrullede, hjemmelavede forårsruller med fyld, men også mere specielle ting såsom dumplings og baozi, som er en dampet bolle med fyld – kinesernes svar på en burger.
Åbningstiden hos Buns & Noodles bliver hver dag fra 10.30 til 19.00 – og altså med fuldt menukort fra på mandag.
Feng Pan står bag den nye restaurant sammen med Hang Gao. De to driver i forvejen også den store Asia Restaurant på Strandby Kirkevej, som er mest kendt for stedets buffetkoncept, men også har japanske og kinesiske alacarte-retter på kortet.