Spisestuen i Danmarksgade har været til salg i et halvt års tid, men restauranten er på ingen måder lukket. Fra 1. marts er der endda spændende nyheder på programmet.
Ann Søgaard og Thomas Thomsen har endnu ikke haft held med at få solgt Danmarksgade 49, der i efteråret blev sat til salg for knapt 6,4 millioner ved mægler Robin Thybo.
– Der har været mange interesserede, men status er, at der ikke er sket noget endeligt. Mange har været i tvivl om, hvorvidt vi fortsat havde åbent, siger Ann Søgaard, og fortæller, at man gerne venter på den helt rette køber, der kan se potentialet i bygningen og finder den lige så værdifuld og magisk som hende selv.
Bygningen fra 1897 var landets første logebygning og danner nogle ret unikke rammer for restauranten i stueetagen, hvor ikke mindst den store sal er noget af en oplevelse.
I Spisestuen har værtsparret i snart ti år serveret god, traditionel dansk mad med hjælp fra deres mange ansatte.
Og traditionel, dansk mad er netop også kodeordet i den nyhed, som Spisestuen netop har meldt ud: Der kommer nemlig smørrebrød på menuen torsdag, fredag og lørdag til frokost. Samtidigt udgår frokostbuffeten.
Til formålet er René Nikolajsen blevet ansat, da han har stor erfaring med den særlige gastronomiske genre, som smørrebrød er.
Samtidigt fortæller Ann Søgaard, at Spisestuen fremover også vil holde åbent om mandagen, så åbningstiderne kommer til at hedde mandag-onsdag 17-22 og fra torsdag til lørdag 11-23. Søndage er der lukket.
– Jeg er nok blevet spurgt af 16.642 mennesker om, hvad der skal ske med Spisestuen. Og svaret er, at vi stadigvæk har åbent – både til hverdag og fester – og at alt er, som det plejer at være. Altså bortset fra, at vi nu skruer lidt op for blusset med de nye tiltag, fortæller Ann Søgaard, der ved siden af Spisestuen også driver sin egen reiki-healingklinik.
Manden, Thomas Thomsen, har også arbejde ved siden af restauranten – i VVS-branchen. Mange husker ham nok fra Lækkerbiksen i Skolegade, som i 2011 blev udvidet med Spisestuen i et tilstødende lokale. I 2015 frasolgtes Lækkerbiksen (hvor Singapore Køkken i dag ligger), og parret købte huset i Danmarksgade 49, gav lokalerne en omfattende renovering og åbnede Spisestuen her.
