Myrthue nyt forårsprogram

Så fik vi besøgt Grådybets luksus-diner

Café J er meget mere end en café med kaffe og kage. Det er en fuldblods-restaurant, hvor du kan spise dig mæt morgen, middag og aften. Trods en svær start har ejermændene stor tro på fremtiden.

Det er måske den mest omtalte restaurant i byen gennem de seneste måneder. Først åbnede den, men så lukkede den pludseligt i en måned på grund af personalemangel og sygdom, hed det sig.

Rygterne begyndte hurtigt at svirre: Havde de mon allerede opgivet ævred?

Myrthue nyt forårsprogram

Det havde de ikke. Agar Haji og Yunus Bozdemir er de to gutter bag Café J, og de har stor tro på fremtiden trods den svære begyndelse, der gør, at de nærmest er begyndt forfra én gang til.

– Vi åbnede omkring den 1. juli, og en god anmeldelse i lokalavisen var med til at sætte skub i det hele. Da vi blev ramt af de her problemer på personalefronten i løbet af august og september, havde vi masser af bookinger i kalenderen, men vi valgte at lukke ned og annullere dem i stedet for at risikere at give kunderne en halvhjertet oplevelse, siger Yunus Bozdemir, der også har drevet Café J i Grindsted i ni år.

På Esbjerg-restauranten er Agar Haji med i ejerskabet og står for den daglige drift sammen med de ansatte.

Fredericia Maskinmesterskole

– Vi har masser af idéer til, hvordan vi kan gøre Café J til et sted, der er værd at aflægge et besøg – også selvom vi ligger herude. Til gengæld er her masser af plads og muligheder, siger han.

Yunus Bozdemir (tv) og Agar Haji er de to gutter bag Café J. Foto: Fjodor Pedersen.

Mere restaurant end café

Selvom navnet inkluderer ordet “café” – eller måske netop derfor – havde vi på EsbjergLiv.dk en forestilling om, at konceptet ville ligge langt fra steakrestauranten Butchers, som tidligere lå i lokalerne på den gamle tovværksfabrik i Grådybet.

Men et kig i menukortet afslører, at her stadigvæk serveres oksebøffer af tre forskellige udskæringer både til frokost og aften. Alle kommer ifølge kortet fra Rio Lucia i Uruguay og er yderst rimeligt prissat. Det samme kan siges om det velassorterede vinkort, hvor der er fire-fem forskellige af både røde og hvide samt rosé og bobler – blandt andet en flaske Amerone til bare 480 kroner.

Erhvervsakademi Sydvest

– Det er jo Grindsted-priser i Esbjerg, udbryder min medspiser; den mangeårige tjener Brian Andersen, der har et indgående kendskab til lokalområdets restaurationsverden.

Der er også rigtigt meget andet på kortet. Faktisk stikker det lidt i alle retninger, og der er så sandeligt noget for enhver smag.

Pastaretter, kødretter, klassiske caféretter som burgers, sandwiches og pariserbøf (endda med pommes frites!), stjerneskud, nachos og salater. De fleste ting i flere forskellige versioner.

For de tidlige er der brunch

Myrthue nyt forårsprogram
Avocado, pandekage med sirup og jordbærmarmelade, gulerodskage, yoghurt med mysli, tunmousse, laks, honningmelon og vandmelon, ost, brød, smør og Nutella. Røræg, bacon og pølser serveres i en lille støbejernspande ved siden af. Hertil kaffe eller et stort glas juice. 159 kroner. Foto: Fjodor Pedersen.

Café J har åbent alle dage mellem klokken 11.00 og 21.30 (køkkenet lukker 21.00). Derfor er det naturligvis oplagt at servere brunch. Stedet har både en udgave i voksenstørrelse til 159 kr. og en i børnestørrelse til 129. De serveres fra åbningstid frem til klokken 14.00.

Vi bemærker, at publikum er en mangfoldig størrelse, hvor der, her ved vores ankomst ved 12-tiden, både er ældre mennesker, som spiser alene, og flere borde med familier og nogle par i forskellige aldre. Det lader til at være lidt forskelligt, om folk går efter brunchen eller lige på og hårdt med en frokostmenu, som serveres mellem 11.00 og 15.30.

– Frokostmenuerne er et udvalg af de ting, som også er på aftenkortet, men i lidt mindre udgave og til en billigere pris, forklarer tjenerinden os, da vi er blevet taget pænt imod og placeret i en tomandsbås.

Netop det med båsene leder tankerne hen til en klassisk amerikansk diner. Men i luksusudgave. Møblementet og indretningen er arvet efter Butchers – men alt andet ville også have været tosset. For det er pænt, stilet og af høj kvalitet. Og så holdes farverne i rød og sort – hvilket sådan en AC Milan-fan som undertegnede jo kun kan bifalde.

Restauranten ligger i en del af den gamle tovværksfabrik, hvor der inden Butchers var gokartcenter og endnu tidligere bilforhandler. Mange vil nok huske Folkevognsboblen, der hang ud af væggen her.

Restauranten fremstår stort set som da stedet hed Butchers. Foto: Fjodor Pedersen.

Men bygningens oprindelige formål fornægter sig ikke. De rå murstensvægge og store vægbilleder hist og her vidner om en anden tid med rebproduktion.

Men hvad så med kvaliteten og serveringerne?

Den unge, kvindelige tjener får stillet alle de rigtige spørgsmål om stegningen osv. Og hun har en god indsigt i hvilke vine, der går til hvad og optræder generelt både tålmodig og engageret.

Stegningen af oksefileten, som fås til 194 kroner som frokostmenu inklusiv pommes, sauce og stegte grøntsager, er helt som ønsket. Præsentationen på tallerkenen er måske lidt 1986. Uden at der skal gå Bo Bech i den, så ser det måske lidt rodet ud, men wtf – det er jo trods alt ikke øjnene, man spiser med.

– Grøntsagerne er ikke oliefedtede, og kødet kan vi ikke sætte en finger på. Det er da et rigtigt godt alternativ til en frokostbøf andre steder fra, bemærker min erfarne medspiser.

Vi får også en pastaret med kylling. Det er altid en god test af et cafékøkken. Kan de koge pasta, som ikke bliver udkogt, og stege kylling, som ikke bliver for tør? Det kunne de faktisk på Café J. Og igen var der rigeligt af det hele i en dejlig flødesauce tilsat lidt chili og naturligvis parmesan.

Generelt kan man sige, at Café J i forhold til Butchers, der slog sig op på at være ren steakrestaurant, har udvidet paletten en del. Der er åbent hele dagen og et langt mere varieret menukort, men der er også en beliggenhed, der ikke er lige i bymidten.

Men Grådybet er ved at blive et helt lille centrum for gastronomiske oplevelser i byen. Udover den forholdsvis nye Café J og Plates på øverste etage af et af Kaktustårnene, så åbner en ny sushi-restaurant 1. december, Oyisi Sushi, hvor HeyOkay tidligere lå.

Brunch for voksne. Foto: Fjodor Pedersen.
Brunch for voksne. Foto: Fjodor Pedersen.
200 grams grillet oksefilet, pommes og whiskysauce. Serveres med grøntsagsspyd. 194 kroner. Foto: Fjodor Pedersen.
PenneTovværket: Grillet kylling og bacon, chili, flødesauce og parmesanost. Foto: Fjodor Pedersen.
Er du ikke sød nok i forvejen? Så prøv denne dessert: Hjemmelavede milkshakes med softice på toppen. Her med Oreo (tv) og jordbær. Fås også med banan eller blåbær. Foto: Fjodor Pedersen.
Der er et godt og varieret udvalg af rødvine på kortet. Foto: Fjodor Pedersen.
Den store restaurant består af flere områder, hvor mange af siddepladserne er indrettede som båse, man kender fra amerikanske diners. Foto: Fjodor Pedersen.
Rød læder, sorte materialer og rå, rustikke mure går igen i hele restauranten. Foto: Fjodor Pedersen.
Café J har både cocktails, sodavand, kaffe, vin, øl og mange andre drikkevarer – alt sammen i mange forskellige varianter. Foto: Fjodor Pedersen.
Svært ved at finde vej? Så gå efter skorstenen. Den står lige ved bagudgangen, som også fungerer som afhentningssted for take-away, hvilket du også kan bestille hos Café J. Foto: Fjodor Pedersen.
Esbjerg Kunstmuseum

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

I planen er et nyt såkaldt "multifunktionshus" indtænkt med butikker i stueetagen. Illustration: Esbjerg Kommune.
Store planer på tærsklen mellem havn og by
Fra venstre: Marianne Kolenda Kruse, formand for bestyrelsen i Henning G. Kruses Fond, Jens Ringsmose, rektor, og Lars Kruse, investor og iværksætter. Foto: Christer Holte.
Kruses millionvilla doneres til universitet kvit og frit
Inger Christiansen går nu på pension. Privatfoto.
Inger siger farvel til Corners Pub
Henrik Helsinghof, CEO, Viking Life-Saving Equipment A/S. Pressefoto.
Kæmpe Esbjerg-koncern fortsætter vækstrejse
Øl og frikadeller. Genrebillede: Canva.
Det ka' vi li': Øl og deller
Britta Møller blev helt rørt, da hun lørdag havde spist sin frokost. Privatfoto/Facebook.
80-årige Britta blev helt paf: Ung mand havde betalt hendes mad
Trods sine rejser og kulinariske eventyr, forbliver Lars Svendsen dybt rodfæstet i Bornholm og det bornholmske.
Skybar i 66 meters højde inspireret af særlig ø
Esbjerg Konference & Event byder på 15 forskellige slags kage. PR-foto.
Uhm ... 15 forskellige slags kage på bordet
Sæt strøm til kontakten midt på dagen - det er billigst. Pressefoto: Norlys.
Hold øje med elpriserne: Nu rykker de billigste timer ud i dagslyset
Prismodtagerne i Andelskassens aktionærkreds Syd- og Vestjylland. Claus Brinch Danielsen nummer fire fra højre. Tre repræsentanter fra SGI længst til højre. Pressefoto.
Lokal ildsjæl og ledere i SGI blandt prismodtagere
Kathrine Heindahl med nummer 10, da Team Esbjerg blev fejret på Torvet i sommeren sidste år. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Gravid Team Esbjerg-spiller: Hvorfor skulle jeg være færdig?
Stor operation på Fanø. Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi.
26 mortergranater sprængt på Fanø

Det sker i Esbjerg

Joni-Mitchell-w2-scaled
Joni Mitchell – En hyldestkoncert
film-musik-quiz
Film- & Musikquiz
W2-Byen-Synger
Byen Synger
Myrthue nyt forårsprogram

Anbefalet

80-årige Ruth Mortensen havde 50 års jubilæum i Favorittens Smørrebrød sidste år. Heraf de 48 som ejer. Foto. Fjodor Pedersen.
Favorittens Smørrebrød – en Esbjerg-institution 
Kellermensch i Musikhuset Esbjerg. Foto: Fjodor Pedersen.
Leder: Det klinger lidt hult, når mediemastodonten hylder kulturlivet
Mathias Karlskov, daglig leder i Collabo, skal på jobjagt, når butikken lukker den 31. januar. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny butikslukning gør Esbjerg mindre mangfoldig
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerstof
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

GÅ ALDRIG GLIP AF NOGET!

Få vores GRATIS nyhedsbrev 3-4 gange om ugen ...

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.