Få et smugkig: Esbjergs nye bar åbner dørene

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Fredag aften åbner Snurbart officielt, men allerede onsdag var der “prøveaften”. Og det meste spillede. Vi var med. Og tager også en lille tur ned ad memory lane.

Jeg er lige præcis så gammel, at jeg husker John Wayne fra nogle af mine allerførste byture sidst i 1990’ere. Jeg er for ung til at huske Lord Nelson, som underetagen af Skolegade 31 hed i tidernes morgen, hvor Hotel Esbjerg lå i bygningen og for årtier siden også lagde kvadratmeter til byens største spillested med navne som Gnags, Pretty Maids og Trille med band på samvittigheden.

Det var i salen inde bag ved, hvor der i dag er bingohal og adgang via gården i Danmarksgade. I kælderetagen var der garderobe og storkøkken – det var inden, der blev adgang fra gaden og James Bond kom og ryddede bulen.

Jeg er også blevet så gammel, at jeg aldrig har været på No. 31, men jeg husker tydeligt da Prisfeldt-brødrene Carsten og Lars for 20 år siden begyndte deres rejse i værtshusbranchen netop her. Det var med Down Under – The Australien Sportsbar, som i folkemunde hurtigt blev til “A-bar”.

De var et par unge og driftige gutter, som til manges store fortrydelse kom og ændrede på koncepterne. Det var slut med den cowboy-inspirerede og gennemførte John Wayne-saloon med træpaneler fra gulv til loft, westernsadler som barstole og store prærievognhjul hængende i loftet. For ikke at nævne cigaretautomaten – der naturligvis stod Marlboro på.

Men i 2004 skulle der fladskærme med sport op og et nyt, ungdommeligt publikum afløste det gamle klientel. A-bar skiftede i 2016 navn til No. 31, som var et rendyrket diskotek. Men i sommer var det slut med det. Stedet lukkede midt i juli med lovning fra ejerne – der nu tæller fire mand – om at åbne igen med et nyt koncept.

Lisa Madsen (tv) var naturligvis indbudt til prøveaften på Snurbart. Lisa har de seneste mange år været tilknyttet King George, i en årrække som ejer, men var i sin tid kendt som “sheriffen” her i lokalerne i Skolegade 31, hvor hendes mor Vera igennem årtier var vært i Lord Nelson og John Wayne. Foto: Fjodor Pedersen.

Netop koncepter er noget som Prisfeldt & Co. altid har været tilhængere af. Efterhånden som porteføljen gennem årene er blevet større og under paraplyen Barlife Esbjerg tæller King George, Bjælkehytten, Little London, Skræddergården, Industrien og altså nu Snurbart, har de enkelte steder altid fået trukket et klart og forståeligt tema ned over sig. Engang imellem er det næsten blevet lidt for karikeret, men i hvert fald har ingen kunnet være i tvivl om, hvad det nu var for et sted, man var landet.

Den klassiske brune bodega, afterski-baren, den engelske pub, stedet for det modne publikum, rockbaren eller diskoteket. Jeg behøver vist ikke at skrive stedernes navne i parentes.

Med Snurbart er det som om, man er gået i en ny retning, hvilket barens motto egentligt så fint signalerer. “Bar’ en bar”. Det er, hvad det er, og det lyder faktisk meget befriende, at man ikke behøver at være bange for, om man nu passer ind, selvom man hverken er skibums, diskoteks-ung eller dækket med tatoveringer. Hvordan den nye bar så former sig, hvilket publikum Snurbart tiltrækker, bliver interessant at se. Sikkert ikke mindst for folkene bag.

Her har der i øvrigt været en udskiftning, da Anders Davidsen er indtrådt som medejer i stedet for Nicolai Dall pr. 31. august. Herudover er Andreas Steen Slinkert også med i ejerkredsen bag den nye bar sammen med Lars og Carsten Prisfeldt.

Og som nogle af dem har givet udtryk for, er de også selv blevet ældre. Man skal kunne se sig selv i det, man foretager sig. Og som 42-årig ser det bare lidt forkert ud, og man føler sig ikke rigtigt hjemme, hvis man hopper ind i baren på et diskotek for det helt unge publikum.

Andreas Steen Slinkert bag baren og gæster foran den. Onsdag var der prøveaften for et indbudt publikum, så personalet kunne få en stille og rolig start og få støvet rutinerne af. Foto: Fjodor Pedersen.

Med aldersgrænsen på minimum 20 år fredage og lørdage, signaleres det også, at Snurbart henvender sig til andre end det purunge gå-i-byen-publikum.

Stedet har over sommeren rent fysisk gennemgået en kæmpe forvandling og ombygning både ude og inde. Baren er ikke længere det centrale i rummet, men trukket op mod en væg. Der er blevet indrettet flere små afkroge, aflukker og afdelinger, så man kan sidde og sludre, men stadigvæk være en del af festen.

Der er LED-lysstriber i loftet, som konkurrerer med diskokuglen om at tage opmærksomheden fra oven, og onsdag aften var røgkanonerne også i brug og med til at lægge en fin tåge i etablissementet, hvor der – hvis nogen skulle være i tvivl – fortsat også er dansegulv. Og et lille rygerum er der i øvrigt også.

Der er ikke sofagrupper, man kan synke ned i. Men der er polstrede bænke og mange højborde, også hen langs væggen ud mod Skolegade, hvor man nu igen kan se ud på gaden, efter at beklædningen fra tiden med No. 31 atter er blevet fjernet på ydersiden.

Der er forskellige cocktails i glassene og et godt udvalg af øl på både flaske og fad. Der er afdæmpet musik, som jo nok får lidt mere volumen på, når det i weekenden bliver alvor.

Tapeterne er både med mønstre, blomstrede og med brede striber i varm rød og lyseblå og beige. Lidt mormors kolonihavehus. Lidt kitsch, men ikke for meget. Toiletterne er, hvor de altid har været.

Men netop toiletterne havde mange gæster på prøveaftenen svært ved at finde – og derfor har man i dag rådet bod på netop det problem ved at opsætte et skilt. Og ellers spillede det meste, skulle vi hilse og sige.

Både fredag og lørdag åbner Snurbart klokken 19 med happy hour indtil klokken 23. Stedet har bevilling til klokken fem.

Vinduerne ud til Skolegade er igen blevet blotlagte. Foto: Fjodor Pedersen.
LED-lys i loftet. Ikke i gulvet. Foto: Fjodor Pedersen.
Snurbart referer til det tyske ord for overskæg, schnurrbart. Og sådan et kan man jo godt få af skummet fra en fadøl. Foto: Fjodor Pedersen.
Blomstret tapet og retrolampet i det – ret lille – rygerum. Foto: Fjodor Pedersen.
Snurbart har åbent torsdage, fredage og lørdage. Der er “glade timer” med cocktails til under halv pris mellem klokken 20 og 23 alle tre dage. Aldersgrænsen er 18 år torsdag, 20 år de to øvrige dage. Foto: Fjodor Pedersen.
Lokalerne bliver udnyttet på en helt anden måde end tidligere. Foto: Fjodor Pedersen.
Facadeskiltningen nåede der også at komme styr på. Foto. Fjodor Pedersen.

Læs også:

Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

Lars Svendsen vendte i 2021 tilbage til Esbjerg for at åbne Plates. Foto: Fjodor Pedersen.
Når Lars selv går på restaurant, kigger han altid på vinkortet først
Esbjerg City Half. Pressefoto.
Deltagerrekord til Esbjerg City Half 2025
Foto: Esbjerg Golfklub.
Tre Esbjerg-talenter udtaget til europæisk mesterskab i golf
Charlotte Albrechtsen (i midten) er klar til sit sjette The Tall Ships Races og glæder sig til igen at mødes med erfarne og nye forbindelsesofficerer. Foto: Esbjerg Kommune.
Charlotte går ombord for sjette gang: Frivillig til The Tall Ships Races siden 1993
Arkitekt Helene Plet og Even Ramsland, direktør for Recovery Bulls. Pressefoto.
“Oasen” i Esbjerg er fuldt finansieret
Esbjerg Festuge 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Restauratør: Flere bør bidrage til Esbjerg Festuge
_DSC1096
Bar lukker efter kun otte måneder
Visualisering af Havnegade ned mod Stormgade.
Kleveparken skyder op: Ny grøn oase midt i Esbjerg
ATK på Tjæreborgvej har længe været ude af drift. Foto: Johnny Tauman.
Stærekasse blev smadret - nu er den snart i drift igen
Gravlunden. Arkivfoto: Łukasz Kordula.
Metaltyverier fra kirkegårde ryster Esbjerg
Borgmester Jesper Frost Rasmussen foran DSB-tog.
Også Esbjergs borgmester går i rette med tograpport
Der var god stemning på udebaneafsnittet i Kolding. Foto: Nordbastionen.
EfB starter på Fyn i pokalturneringen

Det sker i Esbjerg

PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk
blue-water-arena
EFB - Lyngby Boldklub
499445819_1355655499940313_553967260758538814_n
Gundersen & Visti

Anbefalet

Den gamle rugbrødsfabrik i Morsøgade er et af de spots, som Henrik List fremhæver. Foto: Fjodor Pedersen.
Mit Esbjerg - forfatter Henrik List
_DSC3500
Østerbyen og Måde er fyldt med tidslommer
Boretårnet er qua sin beliggenhed på hjørnet af Gl. Vardevej og Fanøgade vel ikke en rigtig havneknejpe, men den er det i ånden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Henne om hjørnet - i Havnebyen
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!