Få et smugkig: Ny Namaste åbner onsdag

Er du til autentisk, indisk mad fra tandoori-ovn, hjemmelavet naan eller måske en indisk inspireret cocktail – så kan du godt glæde dig til Namaste slår dørene op i næste uge.

Det har været nogle travle uger. Men lige om lidt bliver det hele forløst. Og det er naturligvis til stor glæde for ejer Satya Kaushik.

I nogle år har han drevet sit køkken fra naboforretningen i Skolegade 19, hvor der kun var få siddepladser.

– Det har været et stort mål for mig at udvide til en decideret restaurant. At så mange esbjergensere har taget godt imod os, har kun gjort det lettere at tage springet, siger 43-årige Satya Kaushik.

Den nye adresse er Skolegade 21-23, og her er plads til knap 100 siddende gæster fordelt i to afdelinger, så den inderste del kan fungere som selskabslokale. Med tiden vil der også blive etableret gårdhave med plads til 60-70 gæster.

– Det når vi næppe i denne sæson, men hvis sommeren bliver lang, er vi klar, bebuder Satya, der nemlig allerede har indkøbt møblementet.

I den forreste afdeling er der indrettet en velassorteret bar, og Satya Kaushik har også ambitioner om at præge nattelivet i Esbjergs gå-i-byen-gade.

– Vi har alkoholbevilling til klokken to, så folk skal være velkomne til at komme ind og drikke en cocktail eller øl – og går det vildt for sig, så flytter vi bordene og laver dansegulv, lover Satya Kaushik, der også har fået gode højttalere installeret i restauranten.

Restauratøren driver lignende spisesteder i både Vejle og Herning, men han er bosat i Esbjerg – og det er her, han hører til.

– Derfor har det også virkeligt kriblet i mig for at finde større lokaler her i byen.

Se billeder fra restauranten i galleriet herunder.

Endte i Esbjerg på grund af konen

Satya Kaushik er noget af en verdensmand. Og første gang han kom til Danmark, var det slet ikke for at lave mad eller åbne en restaurantkæde.

Han blev omkring 2010 ansat som forsker i miljøforandringer ved Aarhus Universitet. Sådan nogle stillinger er tidsnormerede til fem år, og så kaldte en lignende stilling i Australien.

– Og tidligere har jeg også boet og arbejdet i europæiske storbyer som Paris og Amsterdam, fortæller inderen, der hjemme i hovedstaden New Delhi har to brødre og sine forældre.

– Men jeg kommer efterhånden alt for sjældent hjem og besøger dem. Der har været travlt med forretningen, fortæller Satya Kaushik, som vendte tilbage til Danmark og specifikt Esbjerg, fordi hans kone, Pramila Sharma, er ansat ved Total Energies.

– Hun har en stilling som financial lead, og jeg er meget stolt af hende, siger han med et saligt smil.

– Og mad har altid været min store passion, så det kastede jeg mig over, da jeg gerne vil kunne bo og leve i Esbjerg.

Nu har han tre restauranter i tre store jyske provinsbyer og en masse ansatte. I forbindelse med åbningen af den nye restaurant, er der blevet ansat ny restaurantchef, to indiske kokke med årelang erfaring samt 5-6 stykker til at servere. Der er også en køkkenmedhjælper, en chauffør og en opvasker.

Udover de øl og cocktails man kan se i galleriet herover, vil man kunne få blandt andet Jal-Jeera Gin & Tonic, som er en smagfuld indisk variant, busi mango lassi og nimbu pani mint julep. Er man mere til de traditionelle versioner, kan de også mixes.

Større menukort end tidligere

I de gamle lokaler inde ved siden af, stod den mest på take-away-kunder. Men i den nye restaurant er menukortet blevet tilpasset og udvidet, så der er mere at vælge imellem for de siddende gæster.

– Jeg satser fx meget på en speciel indisk treretters tapas, der kaldes thali, med mange små retter, man kan dele over bordet, forklarer Satya Kaushik, og viser billeder frem på sin mobiltelefon for at undertegnede bedre kan forstå, hvad der snakkes om.

Tidligere har Satya Kaushik og Namaste holdt sig til særligt det nordindiske køkken, men har over tiden inddraget retter fra hele det store land, hvor madkulturen i de fleste europæeres ører rimer på varme krydderier og ris.

– Og det er heller ikke helt forkert. Og masser af kylling. Men der er selvfølgeligt meget mere end det, og krydderierne importerer vi selv fra Indien. Det er dyrt, men der er til gengæld langt mere smag i, så det er alle pengene værd, mener Satya Kaushik.

På kortet finder man retter som forskellige udgaver af masala – altså fx den velkendte tikka og butter, men også forskellige supper og ala carte-kødretter som madras curry, hvor man vælge mellem forskellige slags kød.

Der er også mange vegetariske retter at vælge imellem, og man kan allerede nu reservere bord på restaurantens hjemmeside.

Namaste kan i øvrigt oversættes til noget i retning af at hilse ærbødigt velkommen. Det gør Satya Kaushik og personalet fra på onsdag, den 7. august, klokken 11.

Fakta: Åbningstiderne hos Namaste bliver fra klokken 11 til 22, og altså med mulighed for at strække den helt til klokken 02 fredag og lørdag. Tirsdag er åbningstiden dog lidt kortere, nemlig fra 15-21. Der vil fortsat være mulighed for take-away og udbringning som tidligere.

I Namastes tidligere lokaler i Skolegade 19 er der også netop åbnet nyt. Læs mere om det ved at klikke her!

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

Nyt busselskab kører fra Esbjerg. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Gratis om mandagen: Nyt busselskab kører fra Esbjerg til København og Aarhus
Jannie Vesti Mai på havnen i en blæst fra vest ... Foto: Fjodor Pedersen. Grafik: Blæst fra Vest.
Fisker-Troels fik Jannie på krogen
Faustix. Pressefoto.
Decibel forvandler Tobakken til Danmarks fedeste natklub
Henny Reistad, Team Esbjerg. Pressefoto.
Team Esbjerg møder Viborg: Indstillingen er vigtig
IMG_8894
Åbent hus: Esbjergs ungdomsuddannelser byder indenfor
Restaurant Sjelborg Strand, kendt som Rødhætte, med kig til Ho Bugt og Langli.
Ingen vil overtage Rødhætte - om fire dage er det slut
Hjerting Badehotel på Strandpromenaden.
Nyt mødested og ny restaurant: Hjerting Badehotel fornyer sig selv
_V6B1804
Sagen er bøf: Restauratør forlænger aftale
Kvickly Esbjerg Broen. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Supermarked melder ud: Vi lukker altså ikke ... endnu
Holly Dorger og Jonathan Chmelensky i Ballo della Regina, Ballet de Luxe 2020. Foto: Henrik Stenberg.
Snart kan du opleve Den Kongelige Ballet i Esbjerg
Studerende på EA Sydvest. Foto: Christer Holte.
Vildt vinteroptag: Erhvervsakademi slår rekord
Thomas Sørensen og Bo Sejer er ophavsmænd til Esbjerg Fuzztival.
Thomas og Bo arrangerer 25 koncerter i Esbjerg i år - derfor gør de det

Det sker i Esbjerg

Granly Hockey Arena - Isarena og skøjtehal i Esbjerg
Esbjerg Energy - Rungsted Seier Capital
roomservice_Duo
Roomservice Duo
123
Kajsa Vala og Oscar Mukherjee

Anbefalet

Kellermensch i Musikhuset Esbjerg. Foto: Fjodor Pedersen.
Leder: Det klinger lidt hult, når mediemastodonten hylder kulturlivet
Mathias Karlskov, daglig leder i Collabo, skal på jobjagt, når butikken lukker den 31. januar. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny butikslukning gør Esbjerg mindre mangfoldig
Billede taget Nytårsaften 2002 fra Kollektivhuset. Foto: Henriette Brogaard.
Henrik List: Jeg savner nødraketterne over Vesterbyen ...
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerstof
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

GÅ ALDRIG GLIP AF NOGET!

Få vores GRATIS nyhedsbrev 3-4 gange om ugen ...

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.