Tarp Bryggeri har høstet fornem international hæder i det sydfranske, hvor mjøden Freja netop er blevet hyldet med en guldmedalje.
Tarp Bryggeri fremstiller mjød helt i tråd med de gamle skikke. Der anvendes ifølge eget udsagn udelukkende dansk honning, og kun de bedste råvarer. Mjøden fremstilles over åben ild, som i de gode gamle dage og frugtsaft, urter eller bær tilsættes mjøden, for at opnå det allerbedste resultat. Der anvendes ingen koncentrater, kunstige tilsætningsstoffer eller farvestoffer.
Den fremgangsmåde – og ikke mindst resultatet deraf – har brygmester Claus Jørgensen høstet et væld af priser for.
I efteråret 2024 vandt den nye mjød Freja, der er baseret på ribs, adskillige medaljer ved Mjødens Dag i Jelling, men nu har de traditionelt kræsne franskmænd også sendt guld afsted fra Lyon i Sydfrankrig til Tarp i det nordlige Esbjerg.
LÆS OGSÅ: Lokal brygmester gør det igen – vinder guld for sin mjød
Lyon omtales ofte som Frankrigs gastronomiske hovedstad, og hvert år hædrer man verdens bedste vine, øl og spiritus ved konferencen Concours International de Lyon.
Tarp Bryggeri var ét af blot to danske bidrag, der blev hyldet i år.
– Vi har hele tiden været stolte af vores mjød og vi var også super stolte over at vinde guld til DM i september. Men at franskmændene også gav os en guldmedalje gør det hele endnu mere fantastisk, udtaler Claus Jørgensen i forbindelse med offentliggørelsen af den store nyhed.
Tarp Bryggeri drives af Claus Jørgensen og åbnede i 2013. Bryggeriets produkter kan købes online og i udvalgte forretninger og supermarkeder over hele landet.
Del eller print:
- Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
- Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn
- Click to share on X (Opens in new window) X
- Click to share on Threads (Opens in new window) Threads
- Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
- Click to print (Opens in new window) Print