Det er nærmest et stykke lokal kulturarv, der lige om lidt skylles ud i Vadehavet. Rødhætte ved Sjelborg Strand sælger nu ud af inventaret i den næsten 100 år gamle restaurant. Hvis der da ikke sker et mirakel.
Klenodier er der nok af. Og det hele kan blive dit. Rammerne er historiske og omgivelserne idylliske. Alligevel har ingen køber meldt sig på banen tidsnok til at sikre den videre drift af Restaurant “Rødhætte” med den helt unikke, naturskønne beliggenhed tæt ved kysten.
En potentiel køber kan dog lige præcis nå det endnu, men så skal det gå hurtigt. Ellers bliver inventaret solgt i brudstykker for billige penge. Rub og stub; tallerkener, glas, borde, stole, you name it. Det foregår i weekenden den 25.-26., hvis ikke der sker et mirakel forinden, melder ejerne Carsten og Eva Thomsen, på stedets Facebook-side.
Gennem de hyggelige, sprossede bondehusvinduer har man fra restauranten direkte udkig til Ho Bugt og den UNESCO-certificerede verdensnaturarv, Vadehavet.
Herfra kan man så sidde og drømme sig væk fra dagligdagens problemer. Stridigheder med sine naboer for eksempel.
Netop en årelang konflikt med en nabo, der strækker sig mere end 20 år tilbage, er en af grundene til, at værtsparret ikke gider længere. Og muligvis også en grund til, at ingen køber tør at røre stedet med en ildtang. Heller ikke fra kommunens side har man mødt meget andet end modstand, har Carsten Thomsen tidligere givet udtryk for.
Restaurant Sjelborg Strand, som stedet officielt hedder i dag, har siden 1929 været en fast bestanddel af livet i Sjelborg. En afsidesliggende, men velkendt restaurant, hvor et væld af familiemiddage, runde fødselsdage og konfirmationer gennem årene har givet anledning til en udflugt ud af byen.
Carsten og Eva Thomsen har nået pensionsalderen, hvilket også spiller ind i forhold til, at de ikke gider at kæmpe med naboerne længere. Også lokalafdelingen af Naturfredningsforeningen har været part i sagen og stillet sig på den modsatte banehalvdel i sagen, som ifølge restauratørerne begyndte i 2003, da nye naboer flyttede ind og sidenhen klagede over støj- og lugtgener.
Selve restauranten er på 336 kvadratmeter med plads til 120 spisende gæster og knap 60 personer udendørs, mens der på 1. sal er en lejlighed på 50 kvadratmeter med en helt unik udsigt samt en anden lejlighed på 120 kvadratmeter. Hele ejendommen inklusiv den 2.762 kvadratmeter store grund har i nogle måneder været udbudt til salg for ti millioner kroner hos mægleren EDC Poul Erik Bech.
Hvis ikke der findes en køber, der vil drive restauranten videre, inden på søndag, vil erhvervsdelen blive nedlagt. Og så er det for sent, da kommunen næppe vil genudstede en ret til at drive restaurant på adressen i dag. Til gengæld kunne et scenarie være, at hele molevitten jævnes med jorden og at en kommende køber i stedet opfører sommerhuse på grunden.
LÆS OGSÅ: Her spiser du med hav- eller havneudsigt
EsbjergLiv.dk mener i øvrigt, at … det altid er vemodigt og synd og skam, når gamle institutioner bliver jævnet med jordens overflade. Ikke mindst når man tager i betragtning, hvor få historiske steder med næsten 100 år på bagen, vi har i en ung by som Esbjerg. Hvor mange begræder fx ikke, at Hotel Spangsbjerg blev revet ned og erstattet af kedeligt nybyg, fordi ingen tænkte sig om i tide? Det er ligeledes en overordentlig kedelig tendens, at nye naboer i sidste ende får held med deres forehavende. De burde have vidst, hvad de gik ind til. Og restauranten var der altså først.


