Plates genopfinder sig selv og skrotter delekoncept

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Ny gastronomisk æra: Plates på 17. etage i et af de tre kaktustårne var de første i byen med delevenlige menuer – nu tager de knivtøjet i en anden hånd og går all in på nyt koncept.

Restaurant Plates i Esbjerg tager hul på et nyt kapitel mandag den 2. juni. Her lanceres et helt nyt menukoncept med inspiration fra både Danmark og Frankrig – og med et skarpt fokus på uformel gastronomi og store vinoplevelser.

Gæster kan vælge mellem en fast tre-retters menu eller gå på opdagelse i et à la carte-kort med blandt andet rørt tatar, confiteret Hopballe-kylling og smørstegt rødspætte. Dertil kommer særlige “sides”, som revne sommertrøfler serveret ved bordet og en intens aioli med røget benmarv.

– Vi har skruet op for både fleksibilitet og udsigt, siger restauratør Lars Svendsen i en pressemeddelelse.

Plates har nemlig fået en makeover, hvor hvide duge og fratrukne gardiner giver endnu bedre panoramaudsigt over byen og bugten.

250g Ribeye
Pommes frites, syrlig salat og morkel-bearnaise. Foto: Restaurant Plates.
250g Ribeye, pommes frites, syrlig salat og morkel-bearnaise. Foto: Restaurant Plates.

Vinkortet får også et løft og byder på hele 40 nøje udvalgte flasker fra nogle af Europas stærkeste vinregioner. Blandt perlerne er Gevrey Chambertin på glas og eksklusive flasker som Vosne Romanée og Chambolle Musigny – serveret til priser, der ifølge restauranten er svære at finde magen til i hele regionen. Og for de champagneglade gæster er der både Krug, Dom Perignon og Ruinart at skåle i.

Samtidig hylder cocktailbaren Bar 66 en af Lars Svendsens egne helte fra Bornholm – lakridskongen Johan Bülow – med en ny signaturcocktail lavet på lakridssirup og -pulver fra Bülow.

Bar 66 lancerer en hyldestcocktail til ære for den kendte lakridskonge og bornholmeren, Johan Bülow. Foto: Restaurant Plates.
Bar 66 lancerer en hyldestcocktail til ære for den kendte lakridskonge og bornholmeren, Johan Bülow. Foto: Restaurant Plates.

I 2021 var Plates blandt de første i Esbjerg med et sharing-koncept, som andre restaurationer siden har taget til sig. Nu er gastronomien blevet gentænkt i bistroformat, hvor smag, stemning og udsigt går op i en højere enhed. Plates glæder sig til at byde både nye og velkendte gæster velkommen til den nye æra, lyder det fra restauranten.

Det er ikke længe siden, Plates åbnede for Bar 66 – skybaren, som har fået sit navn efter den højde, den ligger i. Læs mere om det HER. Allerede nu kan den nye menu hos Plates ses HER.

Gæster på Plates kan fremover sætte tænderne i en menu bestående af tre retter – en forret, hovedret og dessert – eller gå på opdagelse i à la carte-kortet, som rummer fire forretter, fire hovedretter, to desserter og en osteservering bestående af smørstegt rugbrød, Hvide Dame fra Arla Unika og figenchutney. Foto: Restaurant Plates.
Gæster på Plates kan fremover sætte tænderne i en menu bestående af tre retter – en forret, hovedret og dessert – eller gå på opdagelse i à la carte-kortet, som rummer fire forretter, fire hovedretter, to desserter og en osteservering bestående af smørstegt rugbrød, Hvide Dame fra Arla Unika og figenchutney. Foto: Restaurant Plates.

Læs også:

Farvel til bøf - goddag til ben

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

Rasmus Rasmussen (S), Dino Selimovic (K), Hans Erik Andersen (V) og Tobias Wittendorf (RV) stiller op til debat med Michael Schøtt på Jerne Kro. Pressefotos.
Alle mand af huse: Gratis flæsk, valgdebat og sjov på Jerne Kro
Den asfalterede vej slynger sig gennem området. Foto: Johnny Tauman.
Første storparcel reserveret i ny, seniorvenlig bydel
Den hæderkronede feriekoloni på Landevejen i Sønderho får nyt liv som Natur- og lejrskolen Sønderho.
Børn vender tilbage til Esbjergkolonien på Fanø
Team Esbjergs Kathrine Heindahl delte ud af sine personlige erfaringer. Privatfoto.
Trænere blev klogere på menstruation: Esbjerg går forrest i vigtig debat
Henriette Eggen. Foto: John Vint.
Norsk landsholdsbobler klar til nyt job i Team Esbjerg
Seniorernes Biografklub kører snart på tredje år. Foto: Jacob Holm Krogsøe.
Mad, kærlighed og Michelin-drømme i Seniorernes Biografklub
Godtfolk Pizzabar baserer deres pizzaer på surdejsbund og autentiske råvarer. Foto: Fjodor Pedersen.
Ny i Esbjerg: Et seriøst bud på byens bedste pizza
Anders Kronborg (S) vil tage ølsagen op med sine partifæller. Fotos: Skovgaard Studio/Red Star.
Folketingsmedlem vil komme lokale bryghuse til undsætning
EfB-fans. Arkivfoto: Nordbastionen.
Mo’s Aften på Blue Water Arena
Fairhuset åbner snart i Esbjerg. Pressefoto.
Nyt ungdomshus åbner i Esbjerg: Fairhuset vil give unge en fair chance
Nicolas Kock er formand for Jazz Esbjerg, der er en af de tre foreninger bag festivalen. Foto: Fjodor Pedersen.
Esbjerg Jazz Festival rører på sig: Nu er datoerne sat
Den smukke belysning og rummets klang tiltrækker topmusikere. Foto: Johnny Tauman.
Sædden Kirkes helt specielle kirkerum tiltrækker kendte musikere

Det sker i Esbjerg

Fodboldkamp på Blue Water Arena, 2023. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
EfB - AAB
_DSC2807
EfB - Kolding IF
PAJS8648
Gadens Museum: Peter Birk

Anbefalet

1990 (cirka): Kælder, Hotel Scandic, Henrik Flindt. Foto: Morten Knak.
Skudt i Esbjerg: 50 år på et bræt - en skateboardkrønike fra Esbjerg
20250926_184601
I spændingsfeltet mellem den hvide mand bag de hvide søjler og de unge, farverige kvinder
Henrik foran Club 34 i Istedgade i København for ti år siden. Privatfoto.
Altanfinter, Instagram-lækkerhed og Udkantsdanmark midt i København
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Politisk annonce
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!