Ny gastronomisk æra: Plates på 17. etage i et af de tre kaktustårne var de første i byen med delevenlige menuer – nu tager de knivtøjet i en anden hånd og går all in på nyt koncept.
Restaurant Plates i Esbjerg tager hul på et nyt kapitel mandag den 2. juni. Her lanceres et helt nyt menukoncept med inspiration fra både Danmark og Frankrig – og med et skarpt fokus på uformel gastronomi og store vinoplevelser.
Gæster kan vælge mellem en fast tre-retters menu eller gå på opdagelse i et à la carte-kort med blandt andet rørt tatar, confiteret Hopballe-kylling og smørstegt rødspætte. Dertil kommer særlige “sides”, som revne sommertrøfler serveret ved bordet og en intens aioli med røget benmarv.
– Vi har skruet op for både fleksibilitet og udsigt, siger restauratør Lars Svendsen i en pressemeddelelse.
Plates har nemlig fået en makeover, hvor hvide duge og fratrukne gardiner giver endnu bedre panoramaudsigt over byen og bugten.

Vinkortet får også et løft og byder på hele 40 nøje udvalgte flasker fra nogle af Europas stærkeste vinregioner. Blandt perlerne er Gevrey Chambertin på glas og eksklusive flasker som Vosne Romanée og Chambolle Musigny – serveret til priser, der ifølge restauranten er svære at finde magen til i hele regionen. Og for de champagneglade gæster er der både Krug, Dom Perignon og Ruinart at skåle i.
Samtidig hylder cocktailbaren Bar 66 en af Lars Svendsens egne helte fra Bornholm – lakridskongen Johan Bülow – med en ny signaturcocktail lavet på lakridssirup og -pulver fra Bülow.

I 2021 var Plates blandt de første i Esbjerg med et sharing-koncept, som andre restaurationer siden har taget til sig. Nu er gastronomien blevet gentænkt i bistroformat, hvor smag, stemning og udsigt går op i en højere enhed. Plates glæder sig til at byde både nye og velkendte gæster velkommen til den nye æra, lyder det fra restauranten.
Det er ikke længe siden, Plates åbnede for Bar 66 – skybaren, som har fået sit navn efter den højde, den ligger i. Læs mere om det HER. Allerede nu kan den nye menu hos Plates ses HER.

Del eller print:
- Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
- Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn
- Click to share on X (Opens in new window) X
- Click to share on Threads (Opens in new window) Threads
- Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
- Click to print (Opens in new window) Print

