EsbjergLiv.dk logo

Få et smugkig: Ny Namaste åbner onsdag

Er du til autentisk, indisk mad fra tandoori-ovn, hjemmelavet naan eller måske en indisk inspireret cocktail – så kan du godt glæde dig til Namaste slår dørene op i næste uge.

Det har været nogle travle uger. Men lige om lidt bliver det hele forløst. Og det er naturligvis til stor glæde for ejer Satya Kaushik.

I nogle år har han drevet sit køkken fra naboforretningen i Skolegade 19, hvor der kun var få siddepladser.

ARTIKLEN FORTSÆTTER EFTER ANNONCEN
 
 

Kan du li' artiklen? Abonnér på vores nyhedsbrev!

– Det har været et stort mål for mig at udvide til en decideret restaurant. At så mange esbjergensere har taget godt imod os, har kun gjort det lettere at tage springet, siger 43-årige Satya Kaushik.

Den nye adresse er Skolegade 21-23, og her er plads til knap 100 siddende gæster fordelt i to afdelinger, så den inderste del kan fungere som selskabslokale. Med tiden vil der også blive etableret gårdhave med plads til 60-70 gæster.

– Det når vi næppe i denne sæson, men hvis sommeren bliver lang, er vi klar, bebuder Satya, der nemlig allerede har indkøbt møblementet.

I den forreste afdeling er der indrettet en velassorteret bar, og Satya Kaushik har også ambitioner om at præge nattelivet i Esbjergs gå-i-byen-gade.

– Vi har alkoholbevilling til klokken to, så folk skal være velkomne til at komme ind og drikke en cocktail eller øl – og går det vildt for sig, så flytter vi bordene og laver dansegulv, lover Satya Kaushik, der også har fået gode højttalere installeret i restauranten.

Restauratøren driver lignende spisesteder i både Vejle og Herning, men han er bosat i Esbjerg – og det er her, han hører til.

– Derfor har det også virkeligt kriblet i mig for at finde større lokaler her i byen.

Se billeder fra restauranten i galleriet herunder.

Endte i Esbjerg på grund af konen

Satya Kaushik er noget af en verdensmand. Og første gang han kom til Danmark, var det slet ikke for at lave mad eller åbne en restaurantkæde.

Han blev omkring 2010 ansat som forsker i miljøforandringer ved Aarhus Universitet. Sådan nogle stillinger er tidsnormerede til fem år, og så kaldte en lignende stilling i Australien.

– Og tidligere har jeg også boet og arbejdet i europæiske storbyer som Paris og Amsterdam, fortæller inderen, der hjemme i hovedstaden New Delhi har to brødre og sine forældre.

– Men jeg kommer efterhånden alt for sjældent hjem og besøger dem. Der har været travlt med forretningen, fortæller Satya Kaushik, som vendte tilbage til Danmark og specifikt Esbjerg, fordi hans kone, Pramila Sharma, er ansat ved Total Energies.

– Hun har en stilling som financial lead, og jeg er meget stolt af hende, siger han med et saligt smil.

– Og mad har altid været min store passion, så det kastede jeg mig over, da jeg gerne vil kunne bo og leve i Esbjerg.

Nu har han tre restauranter i tre store jyske provinsbyer og en masse ansatte. I forbindelse med åbningen af den nye restaurant, er der blevet ansat ny restaurantchef, to indiske kokke med årelang erfaring samt 5-6 stykker til at servere. Der er også en køkkenmedhjælper, en chauffør og en opvasker.

Udover de øl og cocktails man kan se i galleriet herover, vil man kunne få blandt andet Jal-Jeera Gin & Tonic, som er en smagfuld indisk variant, busi mango lassi og nimbu pani mint julep. Er man mere til de traditionelle versioner, kan de også mixes.

Større menukort end tidligere

I de gamle lokaler inde ved siden af, stod den mest på take-away-kunder. Men i den nye restaurant er menukortet blevet tilpasset og udvidet, så der er mere at vælge imellem for de siddende gæster.

– Jeg satser fx meget på en speciel indisk treretters tapas, der kaldes thali, med mange små retter, man kan dele over bordet, forklarer Satya Kaushik, og viser billeder frem på sin mobiltelefon for at undertegnede bedre kan forstå, hvad der snakkes om.

Tidligere har Satya Kaushik og Namaste holdt sig til særligt det nordindiske køkken, men har over tiden inddraget retter fra hele det store land, hvor madkulturen i de fleste europæeres ører rimer på varme krydderier og ris.

– Og det er heller ikke helt forkert. Og masser af kylling. Men der er selvfølgeligt meget mere end det, og krydderierne importerer vi selv fra Indien. Det er dyrt, men der er til gengæld langt mere smag i, så det er alle pengene værd, mener Satya Kaushik.

På kortet finder man retter som forskellige udgaver af masala – altså fx den velkendte tikka og butter, men også forskellige supper og ala carte-kødretter som madras curry, hvor man vælge mellem forskellige slags kød.

Der er også mange vegetariske retter at vælge imellem, og man kan allerede nu reservere bord på restaurantens hjemmeside.

Namaste kan i øvrigt oversættes til noget i retning af at hilse ærbødigt velkommen. Det gør Satya Kaushik og personalet fra på onsdag, den 7. august, klokken 11.

Fakta: Åbningstiderne hos Namaste bliver fra klokken 11 til 22, og altså med mulighed for at strække den helt til klokken 02 fredag og lørdag. Tirsdag er åbningstiden dog lidt kortere, nemlig fra 15-21. Der vil fortsat være mulighed for take-away og udbringning som tidligere.

I Namastes tidligere lokaler i Skolegade 19 er der også netop åbnet nyt. Læs mere om det ved at klikke her!

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Del eller print artiklen:

Seneste artikler

_DSC0423
Grønlændere tager sagen i egen hånd
jacob_golf2_edited
Jacob er ny deputy head greenkeeper
royalrun
Royal Run kommer til Ribe
_DSC0396
88-årige Hanne Meyer sprang ud som børnebogsforfatter på bogdag
Granly Hockey Arena - Isarena og skøjtehal i Esbjerg
Ekspert tror på guld til Esbjerg Energy - men det begyndte skidt
ee9ce419-92e0-4afa-88b3-3e341be2b39e
Nye statsborgere budt velkommen med vestjyske traditioner

MERE FRA SAMME SEKTION

_DSC0355-min
Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen
_DSC0200
Galleri: Hils på pølsetyskeren og de andre
0b9c646e-e806-46a0-861c-a4124fde435e
Veninder står bag ny urban festival
_DSC9767
Autentisk Singapore-mad i Skolegade
received_2692148644275344
Fra Singapore til Stengårdsvej
Sydvesten på fiskerihavnen i Esbjerg. Foto: Fjodor Pedersen.
Restaurant lukket og under konkurs

Det sker i Esbjerg

bremer
Bremer/McCoy
Linda P er tilbage i Musikhuset Esbjerg med sit nye show "Slutty Mary"
Linda P. - Slutty Mary
Foto: Emilia Therese
Vinden i piletræerne
Ørkenens Sønner er tilbage i Musikhuset Esbjerg med showet "Fingeren på pølsen".
Ørkenens Sønner - Fingeren på pølsen
jones
The Jones - solo

Mest læste seneste uge

_DSC0371
Anna har været 20 år i Club B
Group Busstop 01
Mere nostalgi: Esbjerg 60'er-fest genopstår
_DSC0355-min
Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen
Jut-luftfoto-2021
Havnevirksomhed vokset til dobbelt størrelse på to år
tfu
En aften med nostalgi og rock

Mest læste 24 timer

ee9ce419-92e0-4afa-88b3-3e341be2b39e
Nye statsborgere budt velkommen med vestjyske traditioner
_DSC0371
Anna har været 20 år i Club B
1487983
Helle fra Esbjerg er med i årets Robinson
_DSC0355-min
Nye ejere med nye idéer på Marina Trafikbar på havnen
Group Busstop 01
Mere nostalgi: Esbjerg 60'er-fest genopstår
Edit Template

ARRANGEMENTER I DAG

… Og kommende dage. Klik her for at se hele Esbjerg-kalenderen inkl. biograffilm og udstillinger!

Indeværende måned

2024man16sep16.0016.00 Vinden i piletræerneMusikhuset EsbjergTypeBørn & Familie

2024fre20sep20.0020.00 Bremer/McCoyMusikhuset EsbjergTypeKoncert

2024lør21sep11.0011.00 Yoga med livemusikMusikhuset EsbjergTypeMotion & Idræt

2024lør21sep19.3019.30 Tue WestMusikhuset EsbjergTypeKoncert

2024lør21sep21.0021.00 Jesper IversenDronning LouiseTypeBarmusik

2024lør21sep21.0021.00 The Jones - soloDronning LouiseTypeBarmusik

KONTAKT OS

Har du en god historie eller et arrangement, vi har overset? Kontakt os gerne!

tip os

Vejret i dag

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

FØLG OS

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt
X

VIND "SLAGET OM ESBJERG"!

LÆS MERE

Klik her og se hvordan du vinder!