Glimtvis holder gryden i kog i det forjættede land

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

Nedslidte moteller, roadtrips, sangskrivning og sne: Drømmen om Amerika lever for Rikke og Rasmus, der for nyligt er blevet nomineret til fem awards over there.

De knokler for en karriere i en branche, der er hård og utaknemmelig som få. Rikke Egholm Ravn fra Esbjerg, der til dagligt er radiovært på Classic FM og Radio Mars, og Rasmus Pedersen fra Aarhus, der arbejder som konsulent. Begge er de i 40’erne. 

Til sammen udgør de grundstenene i Glimtvis, der mest er en duo bestående af de to, men til tider også et fuldblodsorkester med yderligere fire musikere på scenen. 

I efteråret udgav de albummet “Nashville Confessions”, som var blevet til via samarbejder med sangskrivere fra USA.

Pladen er indspillet i forskellige studier i Danmark i Aalborg og Odense, Aarhus og Esbjerg, men flere numre er også indspillet og produceret i Nashville med amerikanske musikere – og til sidst er pladen trykt i Polen. Så den transatlantiske tanke er med på albummet.

I januar var Rikke Egholm Ravn og Rasmus Pedersen atter i USA – mest for at pleje og udvide deres netværk, men også for at se mere af det store land. Suge inspiration og indtryk til sig. – og skrive lidt mere. Og oplevelser fik de lige fra flyet landede i Nashville. 

Det sneede nemlig, hvilket sker meget sjældent i den østamerikanske hovedby i staten Tennessee, der har nogenlunde samme indbyggertal som København. 

– Det var som at komme til en spøgelsesby. De har ingen sneplove og den slags, da de så sjældent har brug for det, så det er billigere bare at lukke byen ned, fortæller Rasmus Pedersen, der fik et flashback til coronatiden herhjemme i Danmark. 

– Når selv McDonald’s og Starbucks er lukket, så ved man, det er alvor! 

Det blev i januar til et længere roadtrip i Guds eget land - naturligvis i et ærkeamerikansk køretøj.
Det blev i januar til et længere roadtrip i Guds eget land – naturligvis i et ærkeamerikansk køretøj.

 

‘Undtagelsestilstanden’ betød, at et planlagt besøg på en radiostation og på et lokalt spillested blev aflyst for den danske duo, der i stedet fik uventet bedre tid til at pleje netværket, de har opbygget over there. 

Da de efter den ti dage lange rejse kom hjem til Jylland igen, tikkede en glædelig nyhed ind. Glimtvis er blevet nomineret i hele fem kategorier ved ISSA Awards, hvor der er prisuddeling i Atlanta. Endnu en grund til at holde linjen varm til Guds eget land. 

– Og hvis vi ikke skulle gøre det nu, hvornår så? Vi er jo ikke 24 år gamle længere, vi har opbygget et fantastisk netværk derovre, hvor vi samarbejder med navne, der har vundet Grammy Awards og skriver for store navne. Forbindelsen er måske opstået lidt tilfældigt, men nu er den der, og så skal vi selvfølgeligt pleje den, siger Rikke Egholm Ravn. 

– En ting er at ens venner og naboer får øje på én, noget andet er, at folk i USA gør. Vi har en lille åbning i Sverige, vi skal spille på en festival i England til maj, men vi kender ingen i fx Tyskland. Det gør vi til gengæld i USA, og selvom det er langt væk, så giver det mening at prioritere og udvide det, siger hun. 

Til gengæld er det hverken det billigste eller letteste. Det er nemlig svært at få en arbejdstilladelse i USA, og det skal man have, selvom man blot vil spille lidt guitar på en bar. 

LÆS OGSÅ: Indspiller plade på tværs af Atlanten

– Så når vi har været ovre for at spille, er vi jo gået under radaren. Vi har ikke selv medbragt instrumenter, da det kunne vække mistanke. Det er svært at få et arbejdsvisum til USA – nu måske endnu mere end før , men det vil give god mening for os at forsøge at få det, siger Rikke Egholm Ravn, der drømmer om  at duoen måske tog derover et par måneder ad gangen. 

– Og det er ikke fordi, vi regner med at blive verdensstjerner af den grund, men vi føler, at vi er ved at være inde omkring et netværk, hvor vi ikke bare er et par skandinaver, der kommer og håber at få nogle til at skrive sange med os, men vi er blevet nogle, som de rent faktisk også kan bruge den omvendte vej rundt, fortæller Rasmus Pedersen, der dog indrømmer, at der er flere benspænd – også på det personlige plan. 

– Vi har jo begge to børn, vi savner så snart, vi sætter os op i flyveren og vi har jo begge to fast voksenarbejde herhjemme. På den måde kan det jo virke tudetosset at forfølge de ambitioner, men vi ville jo også fortryde det, hvis vi lod det hele ligge. Man skal ikke tage fejl af, at de musikere og sangskrivere derovre knokler fra morgen til aften, og hvis vi gerne vil fremstå som nogle, der mener noget med tingene, så er vi nødt til at vise noget energi og tage noget initiativ. Til gengæld kan de hjælpe os med at sparke nogle døre ind og få os ud at spille på nogle festivaler og spillesteder. 

Bates Motel? En af de oplevelser, som Rasmus Pedersen og Rikke Egholm Ravn fik på deres nylige USA-rejse, var mødet med et meget autentisk motel langt fra alfarvej. Rengøring og hygiejne ser man stort på i visse afkroge af det store land, men til gengæld fik de to danske musikere en oplevelse, de aldrig glemmer. Måske en ny sang?
Bates Motel? En af de oplevelser, som Rasmus Pedersen og Rikke Egholm Ravn fik på deres nylige USA-rejse, var mødet med et meget autentisk motel langt fra alfarvej. Rengøring og hygiejne ser man stort på i visse afkroge af det store land, men til gengæld fik de to danske musikere en oplevelse, de aldrig glemmer. Måske en ny sang?

 

Glimtvis har valgt en taktik om at være tilgængelige og åbne. De siger aldrig nej til et job, selvom andre måske ville gøre det. Det har til gengæld medført en masse oplevelser i de yderste afkroge af Danmark. 

– Vi må sande, at vi ikke er et sted, hvor vi bliver booket til de 20 største spillesteder i landet og kan nøjes med det. Vi har ikke noget bookingbureau eller agenter, der tager sig af den slags, men jeg vil også hellere spille på et galleri i Hillerød for syv mennesker, som vi har prøvet, og vide, at de syv mennesker rent faktisk lytter, end at stå foran flere tusinde, hvor ingen måske går op i, om vi er der. Forstå mig rigtigt; Vi skal være tilgængelige. Det er vores taktik. Andre musikere har måske en anden taktik, men vi siger altid ja, fortæller Rikke Egholm Ravn og afslører, at duoen går med tanker om at udvide paletten lidt: 

– Vi har en historie, som andre kan lære af. Vi har prøvet at lave en plade med nogle mennesker på den anden side af jorden. Og vi har selv stået for at få den drøm til at gå i opfyldelse.  Det kan måske være en inspirerende historie for yngre sangskrivere, så vi overvejer at udbyde en slags fortællekoncerter til måske efterskoler, biblioteker og den slags. Altså fokusere på det her med at være iværksætter, som man jo i høj grad også skal være, hvis man vil noget med sin musik. 

Pressebillede, som Glimtvis fik taget på deres første tur til Nashville.
Pressebillede, som Glimtvis fik taget på deres første tur til Nashville.

 

Glimtvis har tidligere varmet op for veletablerede danske navne som Ivan Pedersen og BAAL. De spillede oprindeligt covernumre, men begyndte senere at lave deres eget. Via deres tilstedeværelse på en countryfestival i Odense kom de for et par år siden for første gang i kontakt med nogle musikere og sangskrivere fra USA – og resten er historie, som man siger. 

Det amerikanske spor vil de fortsætte i, har flere numre i kassen, og det bliver helt sikkert til en ny plade i samme genre. Men det bliver ikke en Nashville Confessions volume 2, afslører Rasmus Pedersen: 

– Den plade var jo – som titlen antyder – en plade om at rakke rundt på bedste irrationelle vis for at forfølge den her drøm. Hvorfor gør man det, hvorfor lider savner og knokler man så meget og bruger flere penge, end man tjener? De sange blev skrevet ud fra vores perspektiv, nu kunne vi godt tænke os at skifte fra første- til tredjeperson og fortælle nogle andre historier. 

LÆS OGSÅ: Glimtvis er soundtracket til dit (voksen-)liv

Læs også:

Storfilmen om Rejseholdet får eksklusiv forpremiere

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

REJSEHOLDET
Storfilmen om Rejseholdet får eksklusiv forpremiere
De fire på kontoret i Esbjerg. Tre psykologer og en administrativ medarbejder. Privatfoto.
Vold i hjemmet eskalerer i ferien – men hjælpen er tæt på
_DSC1096
Bar lukker efter kun otte måneder
Lars Svendsen vendte i 2021 tilbage til Esbjerg for at åbne Plates. Foto: Fjodor Pedersen.
Når Lars selv går på restaurant, kigger han altid på vinkortet først
Charlotte Albrechtsen (i midten) er klar til sit sjette The Tall Ships Races og glæder sig til igen at mødes med erfarne og nye forbindelsesofficerer. Foto: Esbjerg Kommune.
Charlotte går ombord for sjette gang: Frivillig til The Tall Ships Races siden 1993
Gadens Burger. Foto: Line Tausen.
Pattegris, pizza og tacos: Suset er også en gastro-festival
Malte Ebert, Esbjerg Festuge 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Esbjerg Festuge samlede over 35.000 gæster
Seniorfestival 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Esbjergs ældre viste vejen: Seniorfestival åbnede med kø ved døren og kamp mod fordomme
Esbjerg City Half. Pressefoto.
Deltagerrekord til Esbjerg City Half 2025
Borgere og besøgende i Ribe kan se frem til en ny, kunstnerisk belysning af Ribe Domkirke. En opgave, som skal løses med respekt for Ribes middelalderlige bykerne. Foto: Esbjerg Kommune.
Ny lyskunst skal få Ribe Domkirke til at gløde i mørket
Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist. Foto: Esbjerg City.
Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist
Arkitekt Helene Plet og Even Ramsland, direktør for Recovery Bulls. Pressefoto.
“Oasen” i Esbjerg er fuldt finansieret

Det sker i Esbjerg

488447527_1317016117137585_1232895412729801898_n
Jesper Iversen
499861878_1359512826221247_218994175102899309_n
Majgaard/Højersgaard duo
500271978_1026960896247254_1593039379194751387_n
Jazz, vin & mad

Anbefalet

Den gamle rugbrødsfabrik i Morsøgade er et af de spots, som Henrik List fremhæver. Foto: Fjodor Pedersen.
Mit Esbjerg - forfatter Henrik List
_DSC3500
Østerbyen og Måde er fyldt med tidslommer
Boretårnet er qua sin beliggenhed på hjørnet af Gl. Vardevej og Fanøgade vel ikke en rigtig havneknejpe, men den er det i ånden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Henne om hjørnet - i Havnebyen
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!