Black Oak County klar til at erobre nyt land

OBS! Denne artikel er mere end 15 dage gammel. Indholdet kan derfor være uaktuelt.

De har spillet på festivaler i hele Europa, har rundet ni millioner streams på Spotify, og fredag udgiver de deres tredje album ved en releasefest på Tobakken. Esbjerg-bandet Black Oak County er klar til at erobre mere terræn.

De lokale hard-rock-ekvilibrister fra Black Oak County har nået et punkt, hvor de ikke bliver fornærmede over at blive sammenlignet med Nickelback, og så løfter de i den grad en tung arv og bærer den på flotteste vis videre; Esbjergs fortid i særligt 1990’erne som en by med et musikmiljø, der var hårdt, tungt, metallisk og no-nonsense.

I dag har bandet mere end 90.000 afspilninger på Spotify om måneden – hvilket er tre gange så mange som Kellermensch!

Det siger lidt om, hvor stort et navn Black Oak County har skabt sig rundt omkring. Fredag udgives gruppens tredje album, “III”, men vejen hertil har været bumlet.

I 2016 spillede det i vide kredse ukendte Black Oak County som det første band på Made in Esbjerg for ganske få publikummer, men siden er der løbet en del vand gennem havnen.

Efter deres første album i 2017 fik forsanger og frontmand Niels Beier nok af at spille musik. Han kørte træt i det. Alt, hvad bandet havde bygget op af følgere, succeser, gode anmeldelser og store festivaljobs i nær og fjern, skulle bandet have bygget videre på.

– Jeg var udbrændt. Vi havde slidt, slæbt, knoklet og kæmpet for at få vores band herhen, med pladekontrakt, masser af koncerter på tapetet, supportshows for giganter som D-A-D og amerikanske The Dead Daisies, men kombineret med et psykisk knæk, blev det hele bare for meget. Det var også et enormt pres i sig selv at skulle fortælle mine bandkammerater om min beslutning, for det havde intet med dem at gøre. Men jeg var nødt til at trække stikket; jeg mærkede ikke det samme for musikken længere, husker Niels Beier.

Nu skulle de resterende tre medlemmer pludseligt begynde forfra. Og som trio udgav de bandets andet album med bassist René Kristensen som vokalist. De slap “Theatre of the Mind” i 2019 og selvom sounden var lidt anderledes end med Beier bag mikrofonen, byggede bandet – brandet – Black Oak County videre på deres fundament.

Et fundament, der reelt var lagt allerede mange år tidligere, da de fire oprindelige musikere spillede under bandnavnet Great White Buffalo.

Black Oak County. Foto: Rasmus Alenkær.

Back for Good … eller Blood …

I dag er Niels Beier tilbage som frontmand i Black Oak County. Tilbage i øveren på Ingemanns Allé, som mangt en esbjergensisk musiker eller hangaround igennem de seneste årtier har stiftet bekendtskab med.

Lysten er tilbage. Meget passende var titlen på den gendannede kvartets første single “Back for Blood” – ikke at forveksle med Take That-sangen Back for Good, selvom Niels Beier netop er det.

I de efterhånden godt slidte, mørktpolstrede møbler i øvelokalet finder han sig igen tilpas. Men returen til bandet, der jo på sin vis havde klaret skærene som trio, kom lidt tilfældigt.

Og bandet – trioens – album nummer to kom de aldrig for alvor på landevejen med, da de fleste koncerter blev aflyst på grund af corona. Alt imens havde Niels Beier været et par år i Grønland.

– Jeg havde brug for at smide håndklædet, og det kunne ikke kastes hårdere i ringen end at flytte 3.500 kilometer væk til Arktis. For selvom det var hjerteskærende, havde mit hoved brug for det, og der opstod en behændig mulighed for at komme derop for at arbejde, siger Niels Beier, der efter et par år var hjemme i Esbjerg igen.

Derfor rakte hans gamle bandkammerater ud efter ham:

– Da vi endelig igen kunne komme tilbage på scenen (efter corona, red.), skulle vi spille et job her i Esbjerg. Vi havde hørt, at Niels igen var flyttet til Danmark og fik en idé om, at det kunne være sjovt at have Niels med igen på vokal til dette enkeltstående job. Egentlig var det tænkt som et one-off show. Vi begyndte igen at mødes i øveren for at vi kunne øve de gamle sange op sammen med Niels, og det føltes som om, vi var hoppet alle årene tilbage, hvor vi igen stod sammen i øvelokalet med samme energi, samme stemning og engagement som dengang det hele begyndte, fortæller Mike Svendsen, der spiller trommer i Black Oak County.

Showet, som pudsigt nok var til Made in Esbjerg, i 2022, gik rigtigt godt.

– Vi ringede til Niels og spurgte, om vi ikke skulle gøre det her permanent. Resten er historie, Black Oak County har været igennem en dannelse som medvirker til, at vi nu har to forsangere og den originale besætning igen, hvilket for os gør, at vi står stærkere end nogensinde, siger Mike Svendsen, som derfor ikke kan vente med at komme på scenen til den forestående turné og i særdeleshed releasekoncerten fredag på Tobakken.

Black Oak County. Foto: Rasmus Alenkær.

Det skal være vildere og større

Som band er Black Oak County ved at manifestere sig. Ikke bare internt, men også ude i den store musikverden.

– Vi føler kun vi er på vej fremad, og Black Oak County bliver kun større, hurtigere og vildere for hvert år der går – næste år er vi lige blevet bekræftet til vores største udenlandske festivaloptræden til dato, har festivaller i Tyskland og Schweiz på plakaten, og vi drømmer bare om at kunne fortsætte den vej, fortæller Niels Beier, der er tilbage i alle de roller, han varetog inden sin pause fra bandet.

– Som dansk heavyrockband drømmer vi naturligvis om Copenhell og JailBreak i Horsens, men den ultimative drengedrøm for os er klart nogle af at nå derhen, hvor vi kommer ud på de største europæiske festivaller: Sweden Rock, Rock Am Ring/Rock Im Park i Tyskland, Download Festival i England. Vi har set det kan lade sig gøre for et Esbjerg-band som Kellermensch, og vi stopper ikke, før vi også står der, bebuder forsangeren.

Første step på rejsen bliver altså fredag aften på Tobakken, hvor det nye album skal frigives og fejres. Dagen efter holdes også en release i København, men mon ikke der alligevel bliver lejlighed til at snuppe en enkelt øl eller to på Esbjergs rockbar Industrien, når der efter koncerten på Tobakken er afterparty her. 

– Vi håber at se en masse venner, bekendte og fans, som kan være med til at fejre udgivelsen af vores tredje album. Vi har virkelig knoklet for det her og glæder os til endelig at kunne dele det med alle, siger Beier og lover at ingen kommer til at kede sig til koncerten.

– Vi har sammensat en sprængfarlig sætliste, siger han selvsikkert, og svarer på spørgsmålet om hvor vigtigt det er for bandet at have det esbjergensiske publikum med sig, selvom de skuer mod det store udland.

– Det er sgu’ vigtigt for os at folk herhjemme støtter op om musikken, for vi gør også, hvad vi kan, for at støtte op om andre bands her i byen. Vi bor i et meget lille land og spiller en relativt nichepræget genre, og er derfor ovenud lykkelige over den respons, vi får på hjemmebanen. Særligt nu, med det genopståede Tobakken, er det vigtigere end nogensinde at komme ud og støtte op om kulturlivet, og vi håber, folk vil støtte op om os både på fredag og i fremtiden.

De fire hårdtslående gutter har i nyere tid arbejdet sammen med både Grammy-nominerede producere som Jacob Hansen (Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, m.fl.), Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Electric Guitars), og senest med Nicklas Sonne (Dansk Melodi Grand Prix, Defecto) som producer og co-writer på bandets nye album.

Fakta: “III” udkommer fredag den 25. oktober. Koncerten på Tobakken begynder klokken 20.00 (dørene åbner en time inden) , og der er efterfest på Industrien. Black Oak County udgav i 2017 deres selvbetitlede debutalbum via Target Records og uden Niels Beier albummet “Theatre of the Mind” i 2019. Indimellem og sidenhen har bandet udgivet en række singler.

HVÆS varmer op for Black Oak County fredag på Tobakken. Pressefoto.

Opvarmningsbandet HVÆS blev dannet i 2020 har bandets medlemmer slået deres folder i andre konstellationer på et utal af udgivelser og scener i løbet af deres musikalske karriere. Med sig på scenen tager de guitarist Carl-Evald Jensen, kendt fra blandt andet Back in Black.

Debutalbummet “Citizen Cain” er et koncept-album, der tegner et portræt fra kanten af en verden, hvor enkeltindividets rammer på ingen måde stemmer overens med den forestilling, flertallet har om tingenes tilstand. En slags musisk autobiografi om et menneskes overlevelseskamp og forfald i en topstyret, tempofuld, ufokuseret og apatisk verden.

Læs også:

Storfilmen om Rejseholdet får eksklusiv forpremiere

Ansvarshavende redaktør, EsbjergLiv.dk

Dagens top-3

Tårerne fik frit løb, da Lisa Uldahl Lambek, blev kaldt op på podiet for at modtage Erik Münster-prisen og 20.000 kr. Foto: Johnny Tauman.
Festlig ceremoni, da 21 SDU-kandidater i medicin uddannet i Esbjerg aflagde lægeløftet
Vibeke Madsen, Jesper Larsen og Michael Madsen. Og butikshunden Frida. Foto: Fjodor Pedersen.
Hos Madsens Lopperi giver to plus en plus en hund fem
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fire fra Esbjerg udtaget til landshold
De fire på kontoret i Esbjerg. Tre psykologer og en administrativ medarbejder. Privatfoto.
Vold i hjemmet eskalerer i ferien – men hjælpen er tæt på
Lars Svendsen vendte i 2021 tilbage til Esbjerg for at åbne Plates. Foto: Fjodor Pedersen.
Når Lars selv går på restaurant, kigger han altid på vinkortet først
Charlotte Albrechtsen (i midten) er klar til sit sjette The Tall Ships Races og glæder sig til igen at mødes med erfarne og nye forbindelsesofficerer. Foto: Esbjerg Kommune.
Charlotte går ombord for sjette gang: Frivillig til The Tall Ships Races siden 1993
Gadens Burger. Foto: Line Tausen.
Pattegris, pizza og tacos: Suset er også en gastro-festival
Malte Ebert, Esbjerg Festuge 2025. Foto: Peter Langwithz Smith.
Esbjerg Festuge samlede over 35.000 gæster
Esbjerg City Half. Pressefoto.
Deltagerrekord til Esbjerg City Half 2025
Borgere og besøgende i Ribe kan se frem til en ny, kunstnerisk belysning af Ribe Domkirke. En opgave, som skal løses med respekt for Ribes middelalderlige bykerne. Foto: Esbjerg Kommune.
Ny lyskunst skal få Ribe Domkirke til at gløde i mørket
Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist. Foto: Esbjerg City.
Populær vippebænk ødelagt i Kongensgade: - Det er virkelig ærgerligt og trist
Arkitekt Helene Plet og Even Ramsland, direktør for Recovery Bulls. Pressefoto.
“Oasen” i Esbjerg er fuldt finansieret

Det sker i Esbjerg

blue-water-arena
EFB - Lyngby Boldklub
_DSC2807
EFB - Hvidovre IF
500271978_1026960896247254_1593039379194751387_n
Jazz, vin & mad

Anbefalet

Den gamle rugbrødsfabrik i Morsøgade er et af de spots, som Henrik List fremhæver. Foto: Fjodor Pedersen.
Mit Esbjerg - forfatter Henrik List
_DSC3500
Østerbyen og Måde er fyldt med tidslommer
Boretårnet er qua sin beliggenhed på hjørnet af Gl. Vardevej og Fanøgade vel ikke en rigtig havneknejpe, men den er det i ånden. Arkivfoto: Fjodor Pedersen.
Henne om hjørnet - i Havnebyen
  • All Posts
  • Aktuelt
  • Anbefalet
  • Butiksliv
  • Byliv
  • Esbjerg Retro
  • Forbrugerliv
  • Gastroliv
  • Guides
  • Kulturliv
  • Livsstil
  • Sportsliv
  • Studieliv
  • Ude- & Indeliv
    •   Back
    • Meninger
    • Nyheder
    • Dagens Foto
    • Debat
    •   Back
    • Debat

Torvet 21, 2 | 6700 Esbjerg | 60886633

Annonceinfo

Annoncér lokalt - det er billigere, end du tror!

Kontakt os

Har du en god historie? Kontakt redaktionen.

Vi tager ansvar for vores indhold
Medlem af
Medlem af
Medlem af

TILMELD NYHEDSBREV

Få guides og nyhedsoverblik direkte i din indbakke - helt gratis!

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VIND GAVEKORT PÅ 500,-

TILMELD DIG VORES GRATIS NYHEDSBREV OG DELTAG HVER MÅNED I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT TIL BRUG I ESBJERG!

Du kan afmelde dig med et klik, hvis du fortryder.

*Vi udsender nyhedsbrev typisk fire gange om ugen. Sidste hverdag i hver måned trækker vi en ny heldig vinder blandt alle aktive abonnenter på vores nyhedsbrev. Man bestemmer selv til hvad, man vil have et gavekort, hvis man bliver udtrukket – det skal bare være til brug i Esbjerg!